+ Meer informatie

Onder ons

4 minuten leestijd

Beste mensen
„Eén-oudergezinnen worden systematisch doodgezwegen", schrijft een mevrouw op deze pagina. Dat dat in Terdege niet zo is weet u wel, maar het is wel waar dat veel mensen (in onze gezindte) ervan uitgaan dat een gezin altijd twee ouders heeft. Hoe zwaar de alleenstaande ouder het heeft, kunt u in genoemde brief lezen. Waarschijnlijk heeft zo 'n ouder meer aan uw meeleven dan aan een artikel... Dat geldt overigens voor meer mensen die in niet-normale omstandigheden verkeren: (ouders van) gehandicapten, zieken, rouwenden. Ook zij komen niet altijd in columns naar voren. Hartelijk dank voor brieven met foto 's, herinneringen, belevenissen enz. die naar Onder ons gestuurd zijn. We proberen zo veel mogelijk te plaatsen. Zodat ook nieuwe post welkom is.
Groetjes!

„Altijd die druk om het zo goed mogelijk te doen"
Ik lees de columns altijd met veel plezier en soms ook met gemengde gevoelens. De mensen die schrijven, beleven alledaagse dingen, die ook ik zo beleef. Heel veel is herkenbaar. Maar deze vrouwen schrijven allemaal vanuit een compleet gezin. De praktijk laat zien dat er in ons land veel een-oudergezinnen zijn. Dat wordt systematisch doodgezwegen. Het lijkt wel of Terdege daar geen artikel of zelfs een columnist aan durft te wagen. Als het al ter sprake komt betreft het weduwen/weduwnaren. M.u.v. Nico van der Voet, die precies één keer heeft weergegeven wat een gescheiden man/vrouw en hun kinderen moeten doorstaan. Dat wil niet zeggen dat onze columnisten niet gelukkig getrouwd mogen zijn en erover schrijven, maar zo vergaat het lang niet alle gezinnen. Al die alleenstaande vaders/moeders moeten niet alleen verzorgen en opvoeden, maar ook de kost verdienen. En altijd die druk om het toch maar zo goed mogelijk te doen, om geen medelijden op te wekken. Alle zorgen en problemen alleen oplossen; veel vrouwen hebben ook financiële problemen. Ik zou graag willen dat Terdege aan deze groep mensen eens wat aandacht schonk, zodat ook zij zich in Terdege-artikelen kunnen herkennen.
Mw. P. de G., S.

Er is, in verschillende artikelen en rubrieken, over echtscheiding geschreven in lejrg. nr. 26, 6ejrg. nr. 26, 7ejrg. nr. 2 en 6, 9ejrg. nr. 17 en 22, 1 lejrg. nr. 1, 3 en 5.

Zondagsrust voor moeder (4)
Daar heb ik jaren geleden ook mee gezeten. Maar weet u waar het om gaat, om de rust in je ziel. Men kan zich zo moeilijk verzoenen, maar toch, Gods geest geeft u de woorden en je ervaart een heerlijke rust. Want al houd ik nou elke zondag rust, twee keer naar de kerk, met een onverzoenlijk hart, het doet u geen nut, met al die onrust in je hart, dan ben je erg wettisch bezig. Wij moeten ingaan in die Rust, in Jezus, en gehoorzamen aan Zijn Woord (Hebr. 4). Ik zelf ga graag zondags naar Gods huis en door de week bidstond en bijbelstudie, en dan thuis heerlijk verdiepen in Zijn Woord met de concordantie erbij. Als we dat meer deden, al zijn dan de dingen op onze weg echt niet gemakkelijk, maar ik weet bij ondervinding: Jezus lost het op, op Zijn wijze, maar ik moet het loslaten bij Hem, anders kan Hij niets doen, omdat je het vasthoudt.
Mevr. J. van der Velden, Den Haag

Berenfamilie
In Terdege 10 stonden alleraardigste afbeeldingen van pa, ma en kind beer om te borduren. Toen ik een maand later een stuk stramien en zijde vond (tijdens een opruimwoede), besloot ik meteen te beginnen. Omdat het stramien was, moest ik wel alle gaatjes opvullen, 't Is geborduurd met allemaal restjes. De ware afmeting is 42 x 27 cm.
Cobie

Ook het opvullen van de gaatjes is u uitstekend gelukt!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.