+ Meer informatie

Niet laconiek

1 minuut leestijd

De Tweede kamer was vrijwel unaniem in haar zorg over het hoog oplopende financieringstekort, het verschil tussen de inkomsten en de uitgaven van de overheid. Op grond van de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar kwamen de woordvoerders van de grote partijen tot de conclusie dat dit tekort van rijks- en lagere overheid samen oploopt tot boven de negen procent. „We kunnen daar niet laconiek over doen, want de hoogte van het tekort is een hoeksteen van het financiële beleid van de overheid", aldus Joekes. Het tekort moet zo snel mogelijk terug naar vier procent, zonder belasting- en zonder premieverhoging, dus vooral door middel van ombuigingen, aldus de liberaal.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.