+ Meer informatie

Zwart of met een wolkje melk?

Het kiezen van koffie in een supermarkt wordt een delicate zaak

1 minuut leestijd

Koffie, het symbool van gastvrijheid. Als je een avondje op visite gaat, dan is de eerste vraag: „Hoe gebruik je de koffie?" Het schijnt dat zo'n vraag helemaal niet gesteld mag worden. Men vindt dat de gastvrouw aan moet voelen hoe haar gast de koffie wil hebben. Zij kent immers haar pappenheimers. Bezoek dat zijn verstand gebruikt en niets moet hebben van overdaad, krijgt een sterke koffie — maar van lichte bonen gezet. De bezoeker die niet alleen denkt, maar ook iets bedenkt, houdt van een sterke koffie van zwarte bonen. En de dames, die bij het geklets en gesnoep wat aan een kopje koffie willen nippen, nemen genoegen met een lichte-bonenkoffie met veel water en melk. Zij hebben het waarschijnlijk toch te druk met kletsen om de koffie goed te proeven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.