+ Meer informatie

Politie pakt krakersgokautomaten

1 minuut leestijd

AMSTERDAM De politie in Amsterdam heeft woensdag vier mannen en een vrouw aangehouden die ervan verdacht worden al geruime tijd op grote schaal gokautomaten te hebben gekraakt. De benden opereerde niet alleen in Amsterdam, maar onder andere ook in Zwolle, Utrecht, Meppel en Velsen. De politie heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Het is nog niet duidelijk hoeveel de bende in totaal heeft buitgemaakt, maar volgens de politie gaat het zeker om enige tienduizenden guldens. De groep gaf het geld uit aan dure en verre reizen. Bij een van de leden is een pas geleden gekochte nieuwe auto in beslag genomen.

Naast het simpelweg openbreken en leeghalen van de geldladen wisten de vijf ook door „technische manipulaties" de uit te keren winsten in hun voordeel te beïnvloeden. De politie wenst echter niet bekend te maken op welke wijze deze technische manipulatie heeft plaatsgevonden. Dit vanwege de „afficherende werking" daarvan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.