+ Meer informatie

Aantal Storingen kerncentrales in 1980 normaal

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Het aantal storingen in het afgelopen jaar in de kerncentrales Dodewaard en Borssele is in vergelijking met andere industriële installaties normaal.

Dit blijkt uit het overzicht dat de exploitanten aan de overheid hebben verstrekt. Het is maandag naar de Tweede kamer gestuurd. De opgetreden storingen in de beide kerncentrales in 1980 komen qua aantal en ernst globaal overeen met de voorgaande jaren.

Voor Borssele waren er 15 storingen in de derde categorie, voor Dodewaard 17. In categorie vier deden zich in Borssele twee storingen voor: storing van een component of systeem die onmiddellijke of binnen een vastgestelde tijd afschakeling of vermindering van het vermogen van de reactor vereist. In Dodewaard werd driemaal een dergelijke storing genoteerd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.