+ Meer informatie

In het water (IV)

1 minuut leestijd

centra verantwoord onder de sub^diabele post „onderhoud", aldus de Rekenkamer.

En dan is er ook nog — als bedenkelijk dieptepunt — het kunstwerk dat de Technische hogeschool Twente ter gelegenheid van de opening van een nieuw gebouw had laten ontwerpen.Volgens planhad in de vijver bij het gebouw een kunstwerk moeten komen dat permanent zou rijzen en dalen, een soort zelfrijzend eiland dus. Dit kunstwerk werd, nadat het ministerie van Onderwijs en wetenschappen een subsidie van 86.500 gulden ter beschikking had gesteld, in 1975 te water gelaten. Het dalen verliep uitstekend, van oprijzen was echter geen sprake. Een constructiefout, oordeelden de deskundigen en de ontwerper kreeg nog eens 20.000 gulden om zogeheten „aanvullende voorzieningen" aan te Ijrengen. Maar helaas, ook na deze vervolmaking wachtte men tevergeefs op het moment dat het eiland boven water zou komen. Het „kunstwerk" zakte naar de diepte en bleef voorgoed op de bodem van de vijver liggen. De kunstenaar — of moeten we zeggen: kunstenmaker — bood nog wel aan om tegen een vergoeding van 45.000 gulden nieuwe wijzigingen aan te brengen maar toen vend het ministerie het welletjes. Na uitvoerige correspondentie tussen het departement en de hogeschool werd besloten het „kunstwerk" te laten

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.