+ Meer informatie

Douane België houdt weer stiptheidsactie

1 minuut leestijd

BRUSSEL (ANP) - Aan een aantal grensovergangen in Belgisch Limburg zijn douaniers vandaag begonnen met een stiptheidsactie.

Dit heeft vooral in Maasmechelen, ter hoogte van Geleen, tot een aanzienlijke file op Nederlands grondgebied geleid. Zowel het personen- als het goederenverkeer wordt gecontroleerd.

De actie valt volgens een woordvoerder van de actievoerders samen met een gesprek met een afvaardiging van het ministerie van financiën uit Brussel over de reorganisatie van de douane. Daar moeten mensen weg omdat met het wegvallen van de binnengrenzen in de Europese Gemeenschap in 1993 minder personeel nodig zal zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.