+ Meer informatie

Greenpeace vindt akkoord over drijfnetten te slap

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De milieubeschermlngsorganisatie Greenpeace zegt teleurgesteld te zijn over het compromis dat de Europese visserijministers maandagavond hebben bereikt over de drijfnetvisserij.

In de Oostzee wordt door het akkoord het gebruik van drijfnetten niet verboden, terwijl de regeling wel tot eind 1993 voor het Noordatlantisch gebied geldt. Dat betekent volgens Greenpeace dat Denemarken en Frankrijk gewoon door kunnen gaan met de drijfnetvisserij. De organisatie meent dat het compromis in strijd is met de VN-resolutie waarin wordt gesteld dat alle drijfnetten met ingang van 1 juli 1992 verboden moeten worden.

Voorzitter D. Langstraat van het produktschap voor vis en visprodukten plaatst daarentegen zijn vraagtekens bij het verbod op de drijfnetten. „Hoewel het de Nederlandse visserij niet aangaat, vind ik het toch een beetje griezelig dat maatregelen worden getroffen tegen een bepaalde vismethode. Het lijkt me dat de beslissing is genomen op basis van emotionele gronden en niet op basis van zuiver wetenschappelijke argumenten", aldus Langstraat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.