+ Meer informatie

Koppelbaas 2,5 jaar cel in

1 minuut leestijd

DEN BOSCH — De rechtbank te Den Bosch heeft maandag de 30-iarige A. van den B. uit Lith wegens oplichting en valsheid in geschrifte veroordeeld tot twee jaar en zes maanden gevangenisstraf met aftrek van voorarrest en wegens het zonder vergunning ter beschikking stellen van arbeidsltrachten tot tienduizend gulden boete.

Twee weken geleden eiste de officier van Justitie tegen hem drie jaar gevangenisstraf en tienduizend gulden boete.

De man heeft door allerlei malversaties de fiscus en het sociaal fonds bouwnijverheid benadeeld voor ruim 4,5 miljoen gulden. Zijn medeplichtige, de 36-jarige H. T. uit Veghel werd conform de eis van de officier van Justitie veroordeeld tot anderhalfjaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest en tienduizend gulden boete. Hij was directeur geweest van een van de schijn-bv's waarvan deze koppelbazengroep zich bediende.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.