+ Meer informatie

Boemerangvormig

1 minuut leestijd

Het Pentagon in Washington wilde niet zeggen hoe veel Stealthfighters naar de Golf zijn overgebracht. Naast de onzichtbare gevechtsvliegtuigen wordt ook gewerkt aan Stealth B-2-bommenwerpers. Om budgettaire redenen is het plan om 132 van deze boemerangvormige toestellen te maken gewijzigd en worden er nu 75 gebouwd, die per stuk ongeveer 1 miljard gulden kosten. Het plan om voor de marine Stealth A-12-aanvalsvliegtuigen te bouwen, is onlangs geschrapt.

De Stealth-technologie wordt ook toegepast bij de bouw van nieuwe kruisraketten en tanks. Volgens Jane's Armoured Figthing Vehicle Systems zal de nieuwe generatie tanks worden gebaseerd op een „slanker" Stealth-ontwerp om ontdekking door radar en infrarood te voorkomen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.