+ Meer informatie

Grote ontslagen in vliegwereld

1 minuut leestijd

RIJSWIJK (ANP) - De economische tegenslag in de vliegwereld lijkt nog lang niet voorbij. Afgelopen weekeinde maakte zowel SAS als United Airlines bekend dat het mensen naar huis stuurt.

Bij SAS gaat het om 2700 banen, ofwel 8 procent van het personeelsbestand. Deze komen boven op de 3500 ontslagen die eerder al waren aangekondigd. Het bedrijf wil tot 2005 1,1 miljard dollar bezuinigen. Bij de luchtvaartmaatschappij werken zo'n 35.000 mensen.

Bij United Airlines gaat het om ongeveer 2700 stewards. De ontslagen zijn een gevolg van het verminderde aantal vluchten voor het komende jaar. In totaal heeft United dan 4800 stewards op 'verlof' gestuurd. Afgelopen maand maakte het bedrijf al bekend 1500 mensen in andere bedrijfsonderdelen naar huis te sturen. Daarbij ging het onder anderen om onderhoudspersoneel en baliemedewerkers.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.