Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Promotie van de Hollandse kaas

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Promotie van de Hollandse kaas

3 minuten leestijd Arcering uitzetten

<br />

Je hoeft heus geen vegetariër te zijn om kaas bij de maaltijd te verwerken. De mogelijkheden daartoe zijn vrijwel onbeperkt, zowel bij warme gerechten als bij frisse salades. Bovendien is kaas een produkt dat we eigenlijk altijd in huis hebben. Lekker gemakkelijk dus. De hoeveelheden bij de recepten op deze pagina zijn voor vier personen.

Sperziebonen-kaassalade
200 g sperziebonen
1 plak cervelaatworst,
75 g 150 g extra belegen Goudse kaas
1 uitje, 2 eetl. zilveruitjes
2 eetl. Bulgaarse yoghurt
1 theel. suiker
2 eetl. fijngehakte selderij
zout, peper,
V2 theel. kerrie
Snijd de schoongemaakte sperzieboontjes in stukken van 3 cm. Kook de groente in ca. 10 min. bijna gaar in een bodempje water. Snijd de worst en de kaas in kleine blokjes. Snipper het schoongemaakte uitje en de zilveruitjes fijn. Roer voor de saus de Bulgaarse yoghurt, suiker, het fijngehakte selderijblad, kerrie en wat zout en peper door elkaar. Schep alle ingrediënten voorzichtig dooreen.

Rijstschotel met paprika en mandarijntjes
50 g rozijnen
250 g langkorrelige rijst
zout, 1 ui
1 blikje mandarijntjes
1 groene paprika
15 g boter
200 g Maasdammer kaas
Week de gewassen rozijnen 30 min. in warm water. Kook de gewassen rijst 20 min. in V2 liter water met zout. Laat de mandarijntjes uitlekken. Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Verwijder de zaadlijsten en het zaad uit de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Fruit de ui en de paprika in de hete boter. Schep er alle overige ingrediënten door en meng er ten slotte de in stukjes gesneden kaas door.

Stimpstamp
500 g andijvie
1 kg aardappelen
zout, ca. 1V2 dl melk
40 g boter, peper
selderijzout
mespunt basilicum
300 g jong belegen Goudse kaas
Was de andijvie, snijd de groente in zeer dunne reepjes en laat die op een zeef uitlekken. Was de geschilde aardappelen en snijd ze in stukjes. Kook ze met een bodempje water en zout gaar en stamp ze fijn. Voeg de hete melk, de boter, peper, selderijzout en de basilicum toe. Klop de puree met de mixer of garde luchtig. Schep er de andijvie door, warm alles goed en meng er tot slot de in blokjes gesneden kaas door.

Salade tropical
1 blikje mandarijntjes
1 banaan, 1 appel
sap van V2 citroen
100 g Friese nagelkaas
3 zoetzure augurkjes
2 eetl. Bulgaarse yoghurt
zout, peper, 1 theel. kerrie
Laat de mandarijntjes uitlekken. Pel de banaan en schil de appel. Snijd beide vruchten in kleine stukjes en schenk er het citroensap over. Snijd de kaas en de augurkjes in smalle reepjes. Roer door de yoghurt de kerrie en wat zout en peper. Doe alle ingrediënten in de slabak en schep ze voorzichtig door elkaar.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 augustus 1988

Terdege | 64 Pagina's

Promotie van de Hollandse kaas

Bekijk de hele uitgave van woensdag 17 augustus 1988

Terdege | 64 Pagina's