+ Meer informatie

EG-commissaris in Moskou voor plan-Lubbers

1 minuut leestijd

BRUSSEL — Europees commissaris voor energie Antonio Cardoso E Cunhal voert in Moskou overleg over het

door de Nederlandse premier Lubbers gelanceerde plan om tot de oprichting van een "Europese Energie-Gemeenschap" te komen.

De Europese Commissie liet gisteren in een bekendmaking weten dat Cardoso met verschillende leden van de Sowjetregering en het ministerie van energie van gedachten zal wisselen over het plan dat Lubbers op de Europese top in jurii in leriand naar buiten bracht. De leiders van de EGlidstaten hebben de Commissie opdracht gegeven een nadere studie te verrichten naar het plan in het kader van de bredere opzet om tot meer economische en technologische uitwisseling te komen tussen de SowjetUnie en de EG.

De kern van het energieplan is dat de Sowjet-Unie meer olie, gas en andere energie gaat afzetten op de EGmarkt. De EG zal van haar kant kapitaal en technische know-how investeren in de energiesector in de SU om de uitbreiding van de energie-export mogelijk te maken.

De Commissie in Brussel vindt het nog te vroeg om te kunnen zeggen of het plan-Lubbers een vooraanstaande rol zal gaan spelen in de Sowjet-EGbetrekkingen. De Commissie brengt volgende maand verslag uit over de resultaten die het beraad over het Dlan heeft opgeleverd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.