+ Meer informatie

Moord op PLO-er lijkt beroepswerk

Nog geen enkel spoor van dader

2 minuten leestijd

BRUSSEL — De voorzitter van de EG-commissie, de Luxemburger Gaston Thorn, heeft met „verbijstering en verontwaardiging" kennis genomen van de moordaanslag op de vertegenwoordiger van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) in Brussel, Naim Khader. Thorn heeft dat maandag door een van zijn woordvoerders laten meedelen.

NAIM KHADER

Khader werd maandagochtend, even na negen uur, doodgeschoten toen hij zijn woning aan de Keverslaan in Brussel verliet. Hij werd getroffen door zes schoten, vijf in het hoofd en één in het hart en was op slag dood. Van de dader had meri maandagavond nog geen spoor.

Khader werd gedood door een man van wie de politie denkt dat het een beroepsmoordenaar is. De. politie uitte maandag dat vermoedert vanwege de „perfectie" waarmee de aanslag is uitgevoerd. Khader stond bekend als een gematigd man.

Khader werd in 1976 aangesteld als hoofd van het PLO-bureau in Brussel. Ondanks het feit dat hij geen officiële diplomatieke status had, werd hij toch geruime tijd door de Belgische veilig-, heidsdiensten bewaakt. Geruime tijd geleden echter verzocht Khader zelf om opheffing van die bewaking.

Khader, die 41 jaar was, heeft in België aan de Franstalige katholieke universiteit van Leuven rechten gestudeerd. Hij werd maandagochtend, aldus de getuigenis van een postbode, neergeschoten door een man die gekleed was in regenjas en die een paraplu bij zich droeg. Regenjas en paraplu zijn later door de politie in een straat in de buurt teruggevonden.

Israël beschuldigd

Bij de PLO-vertegenwoordiging in Brussel is men ervan overtuigd dat de aanslag op Khader het werk is van de Is

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.