+ Meer informatie

Scherpenzeel doet nader onderzoek naar vervuilingen

1 minuut leestijd

SCHERPENZEEL - De gemeente wil de bodemverontreiniging aan de Glashorst met voorrang opruimen. Het sterker verontreinigde terrein van de voormalige gasfabriek aan de Gaslaan zal waarschijnlijk pas in 1991 gesaneerd worden. Dit deelt wethouder D. Kroodsma mee.

Beide verontreinigde terreinen zullen, binnenkort nader onderzocht worden. Het onderzoek van het terrein aan de Glashorst kost ongeveer 7000 gulden. Volgens wethouder Kroodsma is dit terrein sterker vervuild dan men aanvankelijk dacht. B en W gingen er eerst van uit dat de gemeente de sanering zelf kon betalen. „De olie is toch te ver doorgesijpeld, zodat de kosten van de sanering boven de norm van 50.000 gulden uitkomen", aldus Kroodsma.

Volgens de wethouder is de vervuiling aan de Glashorst ontstaan door het klussen van een reeds overleden Scherpenzeler. De man repareerde auto's in de tuin achter zijn woning, waardoor olie in de bodem gesijpeld is. Het college wil deze vervuiling met voorrang opruimen in verband met uitbreiding van enkele woningen. Het nadere onderzoek van het vervuilde terrein aan de Gaslaan kost ongeveer 146.000 gulden. Van dit bedrag wordt 90 procent betaald door de provincie Gelderland. Volgens Kroodsma is het onderzoek nodig om de omvang van de vervuiling precies vast te kunnen stellen. Het gaat hier volgens hem om een ernstige vervuiling met teerresten.

GS van Gelderland, die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de sanering, hebben het terrein aan de Gaslaan voor dit jaar op het programma staan. Kroodsma denkt

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.