Digibron cookies

Voor optimale prestaties van de website gebruiken wij cookies. Overeenstemmig met de EU GDPR kunt u kiezen welke cookies u wilt toestaan.

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies

Noodzakelijke en wettelijk toegestane cookies zijn verplicht om de basisfunctionaliteit van Digibron te kunnen gebruiken.

Optionele cookies

Onderstaande cookies zijn optioneel, maar verbeteren uw ervaring van Digibron.

Bekijk het origineel

Bijzondere salades voor warme zomerdagen

Bekijk het origineel

+ Meer informatie

Bijzondere salades voor warme zomerdagen

2 minuten leestijd Arcering uitzetten

Salades zijn prima gerechten voor een zomerse dag. De recepten zijn bepaald niet alledaags, maar vormen een uitdaging voor een keukenprinses.

Warme tomatensalade
Voor 2-3 personen, als bijgerecht
400 g vleestomaten, 1-2 lente-uitjes, 3 teentjes knoflook
2 eetl. olijfolie, extra vierge (sterk)
/^ eetl. verse tijmblaadjes; versgemalen zwarte peper
% eetl. balsamico-azijn, '/2 eetl. peterselieblaadjes, fijngetia
Dompel de tomaten 20 seconden in kokend water, laat ze in koud water schrikken en laat ze uitlekken. Trek de velletjes eraf. Snijd de tomaten doormidden, verwijder het zaad en laat ze omgekeerd 30 minuten op een rooster uitlekken. Verwarm de oven voor op 190°C/gasovenstand 5. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in een ovenvaste schaal. Halveer de lente-uitjes, pel en halveer knoflook en leg ze in de schaal bij de tomaten. Giet de olie erover en bestrooi met tijm en peper Zet de schaal onafgedekt 30 min. in de oven. Neem de schaal eruit, laat de tomaten wat afkoelen. Leg de tomaten, als u ze kunt vastpakken, met het snijvlak naar onderen op een schaal. Schep de uitjes en knoflook erover. Klop de olie uit de ovenschaal door de azijn. Giet de dressing over de tomaten en de lente-uitjes. Bestrooi met fijngehakte peterselie. Serveer warm of op kamertemperatuur. Goede begeleider voor gegrilleerd vlees.

Andijvie-kaassalade
Voor 2-3 personen als bijgerecht
'/2 grote groene appel,'/? grote rode appel
sap van '/2 citroen, kleine struik
krulandijvie, blaadjes los
50 g bleekselderij in plakjes, 50 g cheddar in dunne plakjes
1 eetl. geroosterde zonnebloempitten
1 eetl. geroosterde geschaafde amandelen
Dressing:
1 eetl. olijfolie, 1 eetl. amandelolie
1 eetl. dragonazijn, sap van'/ citroen
Snijd de appels in vieren en verwijder de klokhuizen. Snijd de partjes in dunne plakjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuren te voorkomen. Rangschik andijvie, bleekselderij, plakjes appel en kaas op een schaal of in een slabak. Bestrooi het geheel met zonnebloempitten en amandelen. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar tot ze goed zijn vermengd. Giet de dressing over de salade en schep deze goed door Rijstcrackers smaken er heerlijk bij.

Dit artikel werd u aangeboden door: Terdege

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 juli 1994

Terdege | 68 Pagina's

Bijzondere salades voor warme zomerdagen

Bekijk de hele uitgave van woensdag 27 juli 1994

Terdege | 68 Pagina's