+ Meer informatie

CRI: Gestolen auto's te koop in Oost-Europa

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) De Recherche Informatiedienst (CRI) heeft het eerste bewijs van zijn vermoeden dat in Nederland gestolen auto's in Oost-Europa worden verkocht.

Op een automarkt in Brandenburg, in de voormalige DDR, zijn acht gestolen Nederlandse auto's teruggevonden. Dat heeft de CRI vandaag bevestigd. De automarkt in Brandenburg, waar 200 auto's in de aanbieding stonden, was door de Duitse politie afgezet. Vervolgens trokken rechercheurs van de CRI en het Gerechtelijk Laboratorium in Rijswijk met behulp van computers alle auto's na.

De Autodiefstallencentrale van de CRI probeert momenteel inzicht te krijgen in de stroom gestolen auto's die naar Oost-Europa gaat. Een delegatie bezoekt de komende weken Polen en Tsjechoslowakije om daar met de autoriteiten afspraken te maken over uitwisseling van informatie.

In de eerste helft van 1990 werden in ons land 9384 personenauto's gestolen. In dezelfde periode van dit jaar waren dat er 11.017, ofwel een stijging van 18 procent. Het percentage auto's dat wordt teruggevonden loopt volgens de CRI terug.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.