+ Meer informatie

DE GEZAGHEBBER OP SINT MAARTEN BLIJFT

1 minuut leestijd

ORANJESTAD — De gezaghebiber vam het boivenwindse eiland Smt Maarteo, R. O. vain Defliden, is niet van' püto af te treden. In een telefoongesprek met het AiNPsprakhij de geruchten die hierover op de Antillen de ronde doen tegen. „Ik ben het niet van plan, zeker nu niet", laildus de gezaghebber.

De gezaghebber Van Delden voegde er aan toe dat hij juist nu niet zal aftreden omdat Sint Maarten alle krachten nodig heeft om de twaaWde augustus zo snd mogelijk te vergeten (Toen brandde het bestuurskamtoor en zijn ambtowoning af).

Over het feit dat hij de directe leiding over het korps politie op het eiland heeft overgenomen, stelde de Bovenwindse gezaghebber, dat hij krachtens de eilandenregeling ook hoofd van de plaatselijke politie is. „Ik heb de werkelijke macht moeten overnemen omdat mijn orders die in het belang van de veiligheid en de rust van Sint Maarten waren, niet door de politie werden uitgevoerd. Ik heb gehandeld in het belang van Sint Maarten"' aldus de gezaghebber.

Deze week moest de inspecteur van politie op Sint Maarten, Remy Zaandam het eiland voortijdig verlaten na onenigheid met de gezagheibber over de bewaking van het afgebrande bestuurskantoor en het kantoor van de eilandontvanger.

De waarnemend hoofdcommissaris van de Nederlandse Antillen J. F. Oldenboom, die samen met 25 man bijstandspolitie naar Sint Maarten was gekomen in verband met de gespannen situatie, heeft de gezaghebber laten weten, dat de leiding over de extra agenten bij hem berust en niet bij de Gezaghebber

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.