+ Meer informatie

Joods comité ontzet over contact Vaticaan en PLO

1 minuut leestijd

LONDEN — Het Internationale Joodse comité voor overleg tussen verschillende godsdienstige groeperingen heeft zich woensdag in een verklaring „ontzet" getoond over een ontmoeting vorige maand tussen kardinaal Agostino Casaroli, de Vaticaanse staatssecretaris, en Faroek Kaddoemi, hoofd van het politieke bureau van de Palestijnse bevrijdingsorganisatie (PLO).

Kaddoemi bracht op 18 maart een bezoek aan het Vaticaan en sprak met kardinaal Casaroli over het Israëlisch-Arabische conflict en vredesvooruitzichten voor het Midden-Oosten.

„De ontmoeting tussen Vaticaan en PLO strookt op geen enkele wijze met de door de paus uitgesproken veroordeling van terrorisme en geweld", zo staat in de verklaring. Van het Internationale Joodse comité maken onder andere deel uit het Joodse wereldcongres, de Synagogeraad van Amerika, het Amerikaans-Joodse Comité en de Israëlisch-Joodse raad voor overleg tussen verschillende godsdienstige groeperingen.

Het comité protesteert ook tegen de politieke activiteit van aartsbisschop Hilarion Capucci en zijn, wat zij noemt, bemiddelingsrol bij gesprekken tussen Vaticaan en PLO.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.