Bekijk het origineel

Eene vraag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Eene vraag

2 minuten leestijd

Uit een gedrukt stuk, aan iemand (een lezer van dit Zondagsblad ) in deze gemeente gezonden, blijkt, dat er zich te Rotterdam eene commissie gevormd heeft, „ten doel hebbende eene volksbeweging op touw te zetten ter wederinvoering der doodstraf''. Men wil hier lijsten en circulaires zenden, om daarop liandteekeningen te verzamelen. Nu rijst bij mij de vraag: Zullen we, daaraan meedoende, wel den rechten weg bewandelen? 't Spreekt vanzelf, dat ieder, die aan de Heilige Schrift vasthoudt, het betreurt, dat voor vele misdrijven de doodstraf werd afgeschaft. Indien een afgevaardigde ter Tweede Kamer zich in zijne consciëntie gedrongen gevoelde, om op grond van Gods Woord de wederinvoering der doodstraf aan de Regeering te verzoeken; als hij daarbij wenschte te wijzen op den steun des volks bij dit verzoek, en ' h i j daarvoor bewijzen van instemming wenschte te ontvangen, dan zou men ongetwijfeld aan dergelijk verzoek mogen voldoen. Maar ligt het wel op den weg van eene commissie, die zich hiertoe opwerpt, om de zaak der doodstraf bij de Regeering aanhangig te maken? Wie wil hierover zijn oordeel meêdeelen aan de lezers van dit Blad ? Dit zou zeer gewenscht zijn, omdat het te voorzien is, dat ook in andere gemeenten circulaires zullen worden gezonden.

A. H.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 26 januari 1896

Amsterdamsch Zondagsblad | 8 Pagina's

Eene vraag

Bekijk de hele uitgave van zondag 26 januari 1896

Amsterdamsch Zondagsblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken