Bekijk het origineel

Dagen van goede boodschap - pagina 156

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dagen van goede boodschap - pagina 156

In den kerstnacht.

2 minuten leestijd

:

IMMANUEL.

144

„God met ons!" roept elk volk daarmee, dat van God zijn hulpe

is,

maar

komt de Immanuel weer

om

ons

tot ons,

nood, en belijdt

in zijn

in het Kerstfeest

in het

„God-met-

ons" van Bethlehem de onmisbare voorwaarde der verzoening en rechtvaardigmaking te toonen, zal het „Godmet-ons" de kreet der verwachting zijn in den nood. Geen God voor ons, noch met ons in het leven, tenzij eerst de God met ons bij Bethlehem aangebeden en de God in ons op den Pinksterdag tot ons gekomen is. En daarom, als burgers van ons vaderland en als ge-

roepenen ten leven, ook dit Kerstfeest weer als genade Gods aanvaard een genade, die Hij ons door den Tijdstroom, als zijn bode, toezendt en wier lichtende glans ditmaal vooral verkwikkend en hartverheffend aandoet bij de donkere wolken die ons omhullen. Danke bovenal de ziel, die den Immanuel kent, voor het afgewerkte heil, voor den volkomen schat, waarvan Beth;

;

lehems kribbe haar het heuglijk teeken is. God met ons, met ons, in dood en zonde verzonkenen, dat is de onuitsprekelijke stof der lofzegging en aanbidding, door den Heilige ons geboden. Alleen het hart, dat de peillooze diepte verstaat, die in dat God met ons, zondaren, ligt, kan een zuiveren toon des lofs uit de volheid des harten :

aanheffen.

Dezulken zingen bij de kribbe, ook al is het koud in het want zij kennen dat roepen van onzen Zanger

hart,

„Stort Gij in mijn ad'ren die kracht tot gelooven,

Die hemeivuur inroept en afdwingt van boven. galmen met loven en danken, In vlammenden ijver, in worstlenden moed, In lieflijke psalmen, in dondrende klanken, Vair hemel en aarde voor Jezus te voet."

Ja, geeft mij te

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

Dagen van goede boodschap - pagina 156

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

PDF Bekijken