Bekijk het origineel

Dagen van goede boodschap - pagina 92

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dagen van goede boodschap - pagina 92

In den kerstnacht.

2 minuten leestijd

„uw

HEILIG KIND JEZUS

!"

Dat teekenen en wonderen geschieden door den Naam van uw heilig Kind Hand. 4 31. Jezus. :

Als er aan uw deur wordt geklopt, en de bode die opendeed komt u zeggen Daar is iemand van den Koning, die ü spreken wil! dan ontroert zich onwillekeurig iets in uw binnenste, en vraagt ge „Wat mag dit zijn ?" En zie, op uw Kerstfeest wordt er altoos opnieuw aan de deur van uw hart aangeklopt, en fluistert een hemelsche stem u toe, dat er iemand van den Koning van hemel en aarde en wie gelooft, ervaart dan is, die u iets te zeggen heeft altoos die aangrijpende en toch zoo zalige ontroering, dat tot u kwam Gods heilig Kind! „Gods heilig Kind" is zijn bode. Niet zoozeer „de Zone Gods", maar de door Hem gezonden „knecht", zooals in :

:

;

dagen zulk een vertrouweling, dien men zond, naam van „kind" genoemd werd hier ongetwijfeld er ook op zinspelend, dat de nu gezonden Bode, de nu tot u komende Vertrouweling des Heeren Heeren tegelijk ook zijn eigen, ééngeboren Zoon was. Maar de zin van het schoone zeggen mag daarom niet teloor gaan. „Uw heilig Kind Jezus !" dat is de door U, o God, en van uwentwege tot mij gezondene, de Vertrouweling van uw raad, die met de macht van een heilig gezant des hemels bekleed, tot mij komt. Hij, die U, o heilige

de

taal dier

met den

teederen

;

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

Dagen van goede boodschap - pagina 92

Bekijk de hele uitgave van zondag 1 januari 1922

Abraham Kuyper Collection | 168 Pagina's

PDF Bekijken