EEN NIEUWE STICHTING, EEN NIEUW LOGO
Op 22 december 1992 is de Stichting Gereformeerd Jeugdwelzijn opgericht. Deze stichting is een initiatief van de Christelijke Gereformeerde Vereniging voor Jeugdwelzijn en Stichting De Driehoek, de gereformeerd-vrijgemaakte organisatie voor maatschappelijke diensverlening en jeugdbescherming. De stichting is opgericht om te voldoen aan de toenemende eis van de overheid om tot schaalvergroting te komen op het terrein van het jeugdwelzijn. Het is een federatief verband. Dat wil zeggen, dat veel van het werk voor ouders en gezinnen gezamenlijk gebeurt en op elkaar wordt afgestemd, maar ook dat de binding met de oude rechtspersonen blijft bestaan. Ook zal de nieuwe stichting nieuwe initiatieven ontplooien. Zo is er een voorziening voor pleegzorg opgericht. Hierin wordt het zo belangrijke werk voor pleegkinderen en pleeggezinnen op een deskundige en verantwoorde wijze uiitgevoerd.
Enerzijds is er dus sprake van een nauwe samenwerking tusen De Brug, De Stuw en De Driehoek. Hierin komen de voordelen van het werken vanuit een gereformeerde levensbeschouwing duidelijk tot uiting. Door de besturen en de medewerkers wordt deze samenwerking als een verrijking gezien. Anderzijds is er behoud van het goede. De oude rechtspersonen blijven bestaan. De goede band die zij koesteren met hun achterban blijft in stand. CGVJ en De Driehoek houden dus contact met hun eigen kring. Zij geven dus ook zelf informatie over hun werk. Ook is afgesproken, dat de fondsen die beide organisaties uit hun achterban verwerven, duidelijk herkenbaar blijven voor die achterban.
De twee instellingen hebben allebei drie bestuursleden benoemd in het bestuur van de nieuwe stichting. Nu de nieuwe stichting een feit is, krijgt die ook een eigen gezicht. Dit komt naar voren in een eigen huisstijl. Deze huisstijl is ontworpen door de vormgever Klaas Koster uit Capelle aan de IJssel. Het logo vermeldt behalve de naam ook twee figuren. Natuurlijk hebben die een bepaalde betekenis. Of liever gezegd betekenissen. Want aan een logo kan men vaak allerlei betekenissen geven. Wij zien er in ieder geval twee. Men kan erin zien, dat de ene figuur de ander beschermt. De grotere (oudere) slaat zijn armen om de schouders van de kleinere (jongere). Dat past heel goed bij jeugdhulpverlening en -bescherming. Bij zorg voor elkaar. Men kan er ook een vorm van dynamiek in zien. Het werk is niet statisch. Het is in beweging en soms neemt het een vlucht. Het ontwikkelt zich. Zo is het ook met de nieuwe stichting. Wij hopen, dat deze nieuwe vorm de nieuwe stichting herkenbaar maakt, ingang doet vinden in de kring waar ze voor is opgericht.
Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt
voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen,
vragen, informatie: contact.
Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing.
Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this
database. Terms of use.
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 oktober 1993
Ambtelijk Contact | 20 Pagina's
Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 oktober 1993
Ambtelijk Contact | 20 Pagina's