Bekijk het origineel

Grote vaagheid in het Verdrag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Grote vaagheid in het Verdrag

2 minuten leestijd

Algemeen was men in het Voorlopig Verslag van oordeel, dat het verdrag van de Euromarkt op tal van punten zeer vaag is. Daarbij werd er door vele leden ernstige bezorgdheid uitgesproken aangaande het kapitaalverkeer in het vervoer. Deze leden wai^en van oordeel, dat de vrijheid van het kapitaalverkeer een bijdrage kan vormen voor een betere arbeidsverdeling in Europa, maar gaven daarbij tevens te kennen, dat deze vrijheid maar ten dele in het verdrag tot uitdrukking is gekomen. Zij achtten het wenselijk, alvorens vragen te stellen met betrekking tot de feitehjke betekenis van een aantal formuleringen in het verdrag, een beschouwing van regeringswege te ontvangen over de te verwachten gevolgen van de inwerkingtreding voor de stand van de rente. Voorts zouden zij van de regering willen vernemen hoe deze de invloed van de vrijmaking van het kapitaalverkeer op de investeringen hier te lande ziet. Algemeen waren de leden van opvatting, dat een goede regeling van het transportwezen in het Einomarktverdrag van buitengewoon belang voor Nederland zou zijn geweest vanwege de hoge bijdrage van het vervoer aan het nationale inkomen. Vele leden merkten tevens op, dat de door Nederland tijdens de onderhandelingen geoefende aandrang in het verdrag een aantal grondslagen voor een gemeenschappelijk vervoerbeleid op te nemen, kennelijk vergeefse moeite is geweest, daar zodanige beginselen in het verdrag ontbreken. Ook ten aanzien van de land- en tuinbouw werd er oVer grote vaagheid in het verdrag ernstig geklaagd.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 oktober 1957

De Banier | 8 Pagina's

Grote vaagheid in het Verdrag

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 oktober 1957

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken