Bekijk het origineel

VERKIEZINGSLECTUUR

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VERKIEZINGSLECTUUR

2 minuten leestijd

2oals reeds werd medegedeeld worden door het Hoofdbestuur strooibiljetten verkrijgbaar gesteld, die uit 4 bladzijden bestaan.

Op de laatste bladzijde komt de candidatenlijst voor, die voo^ elke provincie dus anders is, met een aanbeveling om op No. 1 van de lijst te stemmen. De afmeting van dit strooibiljet is 13 ¥2 X 20 cm., een handig formaat dus. Niet te groot, wat voor het verspreiden wel eens last veroorzaakt heeft. De prijs moet voor zo'n strooibiljet van 4 bladzijden zeer laag genoemd worden, namelijk 1000 stuks voor ƒ 7.50 bij elke hoeveelheid. Het is te begrijpen, dat hiermede de kosten van het drukken, de administratie en de expeditie niet gedekt kunnen worden. Uit de Partijkas moet het ontbrekende worden bijgepast. Er wordt dan echter op gerekend, dat de kiesverenigingen het door hen bestelde aantal zullen betalen. Mocht men niet al te best bij kas zitten, dan geven wij de raad om bij de leden der kiesverenigingen en de medelevenden met de S.G.P. een extra verkiezingsbijdrage te gaan vragen. Dat werd door een aantal kiesverenigingen in het verleden reeds steeds gedaan wanneer er verkiezingen in aantocht waren en dit voorbeeld kan sterk aanbevolen worden. Bestel nu zo spoedig mogelijk het benodigde aantal strooibiljetten, uitsluitend bij N.V. „De Banier", postbus 2019 te Utrecht.

Zodra het lijstnimimer voor elke provincie bekend is, zal dit ook op het strooibiljet gedrukt worden. De datum der Statenverkiezingen is voor het gehele land gesteld op woensdag 26 maart 1958.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 januari 1958

De Banier | 8 Pagina's

VERKIEZINGSLECTUUR

Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 januari 1958

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken