Bekijk het origineel

Antwoord van de heer Drees

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Antwoord van de heer Drees

1 minuut leestijd

miniiier van Verkeer en Waterstaat ad interim (minister Algera is met vacantie afwezig).

1. Deze wordt bevestigend beantwoord.

2. De vliegtuigen van het type „Viscount" der Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V., dragen namen van luchtvaartpioniers, afkomstig van diverse landen. Ten einde de hiermede bedoelde hulde aan deze pioniers meer rehëf te geven, is de naamgeving van de vliegtuigen geschied in de landen, waaruit de pioniers afkomstig waren. Hiermede heeft de K.L.M, haar banden met de landen, welke in haar luchtnet zijn opgenomen.

willen versterken. De in december 1957 verrichte doop van de „Leonardo da Vinci" in Italië door een r.k. geestelijke, moet in dit licht worden gezien. Aldus opgevat, kan de plechtigheid bezwaarhjk worden uitgelegd als een zodanige begunstiging voor een bepaalde kerkehjke richting, dat de aandeelhouders der K.L.M, daaraan aanstoot zouden kunnen nemen.

Deze vraag wordt, gelijk uit het antwoord op vraag 2 reeds voortvloeit, ontkennend beantwoord.

4. De ondergetekende is bereid aan de direktie der K.L.M, in overweging te geven, zich op de diepere betekenis van soortgeHjke plechtigheden in den vervolge te bezinnen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1958

De Banier | 8 Pagina's

Antwoord van de heer Drees

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1958

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken