Bekijk het origineel

Vragen van de heer van Dis

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vragen van de heer van Dis

1 minuut leestijd

in verband met de door een roomskathoUek geestelijke verrichte doop van een K.L.M, toestel

1. Wil de minister mededelen of het juist is, dat het vHegtuig der K.L.M., bekend onder de naam van „Leonardo da Vinci", onlangs naar rooms-kathoUeke wijze te Rome officieel gezegend en gedoopt is in tegenwoordigheid van r.k. kerkehjke autoriteiten?

2. Indien zulks inderdaad geschied is, is de minister dan niet van oordeel, dat zulk een specifiek r.k. handeUng ten aanzien van een vliegtuig, behorend tot een luchtvaartmaatschappij, waarbij de Staat der Nederlanden ten nauwste betrokken is, ongeoorloofd en mitsdien ontoelaathaar is?

3. Heeft de minister zijn afkeuring over deze handelingen aan de direktie van de K.L.M, reeds kenbaar gemaakt en, zo niet, wü de minister dit dan alsnog doen?

4. Wil de minister bevorderen, dat in 't vervolg dergehjke handelingen bij de K.L.M, achterwege bhjven?

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1958

De Banier | 8 Pagina's

Vragen van de heer van Dis

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1958

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken