Bekijk het origineel

De Banier

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De Banier

3 minuten leestijd

Het is nu voor de derde keer, dat vnj over deze aangelegenheid een artikel in , , De Banier" schrijven. Feitelijk moest dit niet nodig zijn. Doch het gewicht dezer zaak dringt ons daartoe. Het loopt in dit artikel ook weder over het winnen van nieuwe abonnees voor het officiële partijorgaan van de S.G.P. „De Banier". Degene, die daaraan medewerkt, dient de beginselen en belangen der S.G.P. in geen geringe mate. Haar beginselen worden daardoor in bredere kring bekend gemaakt. En dat dit van groot belang is, heeft de ervaring wel heel overtuigend uitgewezen. Door haar lektuur toch zijn in ettelijke .plaatsen personen, die vanwege onbekendheid met of door verkeerde voorlichting omtrent haar beginselen afwijzend tegenover de S.G.P. stonden, of zelfs haar min of meer vijandig gezind waren, tot voorstanders van haar gewonnen.

Ook met het oog daarop is het van gewicht, dat haar financiën versterkt worden. En de2« worden versterkt door vermeerdering van het aantal abonnees op „De Banier", waarbij het geen nader beloog behoeft, dat hoe meer abonnees er gewonnen worden, ook des te groter de baten voor de partijkas zullen zijn. En dit is wel zeer gewenst, ja zelfs noody^kehjk, wfl het Hoofdbestuur voortgaan met de lektuur der S.G.P. verkrijgbaar te stellen tegen spotgoedkope prijzen. Dit geschiedt, voor een ieder begrijpelijk, altijd met grote geldelijke offers van de partijkas, vooral bij verkiezingen, wanneer er op grote schaal lektuur verspreid wordt. En deze verspreiding is nog maar gering in vergelijking met de verspreiding van de grote partijen.

De verspreiding der S.G.P.-lektuur dient, vooral in de dagen van verkiezingen — de Tweede Kamerverkiezingen komen al in het 'zicht en kunnen onder de gegeven omstandigheden nog zelfs vóór 1960 plaats vinden — opgevoerd te kimnen worden. Doch daarmede gaan hoge kosten gepaard. En nu heeft de penningmeester van het Hoofdbestuur ook geen boom ter beschikking, waaraan hij slechts heeft te schudden, en de gouden tientjes vallen er af. Daarom doen wij nu voor de derde keer een dringend beroep op de ibesturen, leden en vrienden van de S.G.P., om zich terdege in te spannen voor het winnen van nieuwe aboimees voor „De Banier".

Zij kunnen dit mede doen door aan de drukkerij van „De Banier", postbus 2019 te Utrecht, adressen op te geven, waarheen proefnummers van „De Banier" gezonden kunnen worden. Deze drukkerij zal dit gaarne geheel kosteloos een tijdlang doen, in de verwachting verkerenr de, dat de personen of gezinnen, waarheen proefnummers gezonden zullen worden, dan ook bezocht zullen worden om hen op te wekken voor het nemen van een abonnement, waarvoor thans het tijdstip — 1 januari 1959 — al bijzonder geschikt is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 december 1958

De Banier | 8 Pagina's

De Banier

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 december 1958

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken