Bekijk het origineel

UTRECHT-ZUID

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

UTRECHT-ZUID

1 minuut leestijd

De kiesvereniging Utrecht-Zuid kwam in ledenvergadering bijeen in het vwjkgebouw der Ned. Herv. Kerk aan de Croesestraat. De voorzitter, de heer A. Nieuwenhuize, opende de vergadering door te laten zingen Psalm 33 ; 6, las Jeremia 25 en ging voor in geibed.

Na allen hartelijk welkom geheten te hebben, verklaarde de voorzitter de vergadering voor geopend en gaf hij het woord aan de inleider van deze avond, Ir. 'H. van Rossum van Zeist, die sprak over „De wet des Heeren en het politieke leven". Spreker schetste de Tien Ge-'boden als richtsnoer, waar overheid en onderdaan naar behoren te leven. Hij deed in zijn verhandeling duidelijk uitkomen, dat de overheid niet te vragen heeft naar wat de mensen vrillen, doch wat God wil.

De voorzitter bracht spreker dank voor zijn leerzame inleiding, waarop een levendige diskussie volgde en vele vragen loskwamen. Op verzoek van de voorzitter eindigde Ir. H. van Rossum met dankgebed, nadat vooraf nog gezongen was Psalm 19 : 4.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 januari 1960

De Banier | 8 Pagina's

UTRECHT-ZUID

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 januari 1960

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken