Bekijk het origineel

PARTIJNIEUWS

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

PARTIJNIEUWS

2 minuten leestijd

PROVINCIALE VERENIGING OVERIJSSEL.

Na opening door de voorzitter, de heer V. d. Meulen, met het zingen van P.saki 119 : 69, het lezen van Joel 1 en gebed, riep deze allen hartelijk welkom toe, inzonder Ds. Abma, die voor ons een referaat zou houden.

Na enige zaken afgehandeld te hebben kreeg Ds. Abma gedegenheid zijn rode uit te spreken. Hij onbvouwde voor ons de woorden: „Al te zeer vertrouwd", naar aanleiding van een kommentaar, die een verslaggever van „Else\iera Weekblad" gemaakt had. Men schrok niet meer van het 'geluid, dat de S.G.P. in de Kamers het horen, omdat ze aan deze 'WDorden al te zeer vertrouwd waren.

Ons volk heeft een andere tijd gökfindi, toen men van hoog tot laag voor de getuigenis van Gods Woord beefde.

En omdat de eis van Gods Woord onveranderlijk is, kan ook 'de S.G.P. geen ander geluid laten horen, dan de richt-'lijnen, die 'de Heere in Zijn' Woord geeft.

Gelijk de iprofetert on^dier het oudie verbond hun boodsohat) van Gods wege brachten en de zonde hestraften, en 'Vermaanden tot een wederkeren tot d* Heere, zo kan en mag de S.G.P. geen ander geluid laten 'horen. Daarom moet ze zo vaak beslist neen zegigpn.

Dat l'igt niet aan haar, doch aan de- genen, die ons voHc in wegen •wiUen leiden, die tegen Gods Woord indruisen en ^vaannede men de zware toorn Gods op zich laadt.

2o heeft een ieder op zijn post te zijn, (^ in aflianikelijJohedd van des Hearen bijstand, getrouw de beginselen der Staatkundig Gereformeaide Partij, die naar Gods Woord zijn, uit te draigen, waar daartoe gelegenheid is. In het eindgericht komt God er op terug, op onze gedachten, onze woorden en onze werken. Dan is niet de vruoht op onze arbedd het voornaamste, maar wel of we o«tro'uw gewees't zijn.

„Mocht dit ons tot een oajuw zelfonderzoek leiden", aldus Ds. Abma.

Studie van Gods Woord en de beginselen is noodzalcehjfc, maar we moeten niet alleen gdeerde, maar ook bekeerde mensen worden. We moeten worden een leesbare brief van Christus.

Na de pauze werden nog enkele zaken afgehandeld en werd deze aangename vergadsoing op verzoek van de voorzitter door Ds. Dorsman met gebed 'beandigd, na te 'hebben laten zingen Ps. 25 : 2.

M. TEN HOVE, sekr.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 februari 1960

De Banier | 8 Pagina's

PARTIJNIEUWS

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 februari 1960

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken