Bekijk het origineel

Vragen aan de minister van Verkeer en Waterstaat

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Vragen aan de minister van Verkeer en Waterstaat

2 minuten leestijd

in verband met afsluting Veerse Gaf

Met het oog op de moeilijkheden, welke er bestaan in verband met de afsluiting van het Veerse Gat voor de vissers die hierbij betrokken zijn, zijn door de heer Kodde aan de minister van Verkeer en Waterstaat een zevental vragen gesteld, die als volgt luiden:

1. Acht de minister, dat de haven, welke in Colijnsplaat nog gemaakt moet worden, zo tijdig gereed zal zijn, dat de vissersvaartuigen, welke nu in Veere ligplaats hebben, daar ligplaats zullen kunnen krijgen, als Veere daarvoor niet meer bereikbaar is?

2. Acht de minister, dat Veere slechts onbereikbaar zal zijn, als de afsluiting van het Veerse Gat een feit is of als de werkzaamheden voor de gehele afsluiting het verkeer onmogelijk maken?

3. Acht de minister de mogehjikheid uitgesloten, dat de vernauwing stroomversnellingen doet ontstaan, waardoor het varen met schepen met een motorkracht, welke onder de gewone omstandigheden voldoende was, gevaarlijk en schier onmogelijk wordt?

4. Is het de minister bekend, dat de vissers de bezwaren, onder 3 genoemd, wel zouden willen wegnemen of ondervangen door de schepen van sterkere motoren te voorzien?

5. Is het de minister bekend, dat de betrokkenen, omdat zij niet weten of en welke vergoedingen zij zullen verkrijgen, geen maatregelen kunnen en dirrven treffen?

6. Acht de minister het mede daarom niet nodig, dat spoedig een wet, als 'bedoeld in artikel 8 van de Deltawet, tot stand komt?

7. Wil de minister de indiening van een ontwerp van wet, als 'bedoeld onder 6, spoedig bevorderen?

Zodra het antwoord van de minister bekend is, zal dit in „De Banier" vermeld worden.

Op de onlangs door Ir. van Dis en de heer Kodde aan dezelfde minister gestelde vragen betreffende de toestand van de dijk tussen Rotterdam en de stormstuw in de Hollandsche IJssel, werd van deze minister de mededeling ontvangen, dat tot zijn leedwezen de beantwoording van deze vragen niet binnen de gebruikelijke termijn (n.l. een maand; red.) zal kurmen geschieden. Dit behoeft niet te verwonderen, daar de in de gestelde vragen aangesneden materie lang niet eenvoudig is en de minister met zijn staf voor moeilijke beslissingen plaatst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 mei 1960

De Banier | 8 Pagina's

Vragen aan de minister van Verkeer en Waterstaat

Bekijk de hele uitgave van donderdag 19 mei 1960

De Banier | 8 Pagina's

PDF Bekijken