Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbespreking

3 minuten leestijd

Boeken van Kool B.V.

Stationssingel 50, Postbus 177, 3990 AD Veenendaal, tel: 08385-13978

1. De Ziekentroost door Ds. C. van Hille.

We kunnen deze ziekentroost in de kerkboekjes vinden, achter de psalmen. Dat is al eeuwen lang zo. Het is geen boekje dat door de kerk is opgesteld of goedgekeurd. Het is indertijd geschreven door Ds. Cornelis van Hille. Het boekje is nu afzonderlijk uitgegeven met een inleiding van W.P. Balkenende. Op deze wijze wordt het boekje toegankelijker voor velen. De uitgave is in zakformaat en zeer overzichtelijk. De prijs is ƒ 15,50.

2. Uit het leven van Maarten Luther, deel 2, door J. Rood been.

In dit deeltje ligt het accent op de twistgesprekken die Luther met Rome voerde. Die twistgesprekken gingen over fundamentele stukken van de leer. Luther nam het op voor de waarheid van Gods Woord. Dat blijft van betekenis. De Heere heeft steeds weer mannen gegeven die Hij aangordde met kracht om te getuigen van de waarheid. De Heere houdt Zijn Kerk in stand. Het boekje van 143 blz. kost ƒ 14,95, samen met het eerste deel ƒ 19,95.

3. De eeuwige verkiezing, door Johannes Calvijn.

Dit is een heruitgave, in hedendaags nederlands gesteld door M. van Dijk, van een geschrift dat weergeeft wat Calvijn en andere theologen op een vergadering te Genève gezegd hebben van de eeuwige verkiezing. Van Dijk zorgde ook voor een inleidend woord. Calvijn zegt al in het begin, dat we moeten besluiten, dat het geloof uit een hogere en meer verborgen Bornput en Fontein voortkomt, namelijk: van de genadige verkiezing Gods, door welke Hij verkiest degene die het Hem belieft. Dit werkt Calvijn verder uit en andere theologen hebben zich hierbij aangesloten. Het boek telt 81 blz. en kost ƒ 17,95.

4. De kroon de rechtvaardigheid door C. van Rijswijk.

Het gaat in dit boekje over het aangrijpende sterven van Geertruide Verbroek, die op de leeftijd van 14 jaar en 5 maanden op 6 februari 1755 te Willemstad in de Heere is ontslapen. Het is opnieuw uitgegeven naar een oude uitgave. Wanneer we ons niet vergissen is het nog niet zo lang geleden dat dit verhaal gelijk met andere dergelijke verhalen in één boekje is uitgegeven. Voor dergelijke verhalen blijkt belangstelling te bestaan. Het is goede lektuur, ook voor jeugdigen en kan ons doen zien hoe de Heere genade verheerlijkt in de harten van kinderen. Mochten velen er toe opgewekt worden om de Heere te zoeken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 september 1986

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 september 1986

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken