Bekijk het origineel

Boekbesprekingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbesprekingen

2 minuten leestijd

Boeken van Kool b.v. - Veenendaal.

Stationssingel 50, tel. 08385-13978

1. De val van de vesting door J.W. Ooms.

De derde druk van dit boek is verschenen. Het verhaal gaat over de bewoners van een boerderij, die afgelegen lag in het polderland. De bewoners heetten Schakel. Het waren ruwe mensen, kerels met het mes los in de schede. Ze werden door ieder gevreesd. De schrijver weet dat boeiend te vertellen en te illustreren door allerlei voorvallen. Het leek wel een onneembare vesting. Maar toch komt er verandering Dat gebeurde in oorlogstijd. Er kwam een meisje dat voor de ondergrondse werkte en wier leven niet veilig was om onderdak aankloppen. Ze werd binnengelaten, maar daar hield het dan ook mee op. De moeder van het gezin werd echter ernstig ziek en het meisje deed veel voor de zieke vrouw en voor het hele gezin. Ze voelt het hoe langer hoe meer haar roeping om daar te blijven. Er komt meer waardering voor haar. Ze oefent een bepaalde invloed uit op verschillende leden van het gezin. Het is haar een zaak van veel gebed. De houding van de mannen wordt langzamerhand anders. Tenslotte wordt het hele gezin voor het evangelie gewonnen. Ooms weet dat alles heel mooi te beschrijven. Er zit een heel goede strekking in het verhaal, maar in godsdienstig opzicht voldoet het niet. De bekeringen worden wel wat erg oppervlakkig beschreven. Overigens is het een boek dat we kunnen aanbevelen.

Het telt 165 blz. en kost gebonden ƒ 24,95.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 februari 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Boekbesprekingen

Bekijk de hele uitgave van donderdag 18 februari 1988

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken