Bekijk het origineel

Lerarenopleiding aan “De Driestar” door de minister erkend

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Lerarenopleiding aan “De Driestar” door de minister erkend

2 minuten leestijd

Vanaf 1985 verzorgt “De Driestar” tweedegraadsopleidingen in de studierichtingen nederlands, wiskunde, engels en pedagogiek. De opleidingen zijn deeltijdopleidingen en worden gegeven op twee avonden per week. Het bestuur van “De Driestar” ontving dezer dagen de beschikking van de minister van onderwijs, waarbij deze de opleiding thans officieel erkent. Dit houdt in dat thans niet meer voor staatsexamens behoeft te worden opgeleid, maar dat “De Driestar” zelf bevoegd is om de examens af te nemen en de door het Rijk erkende diploma’s uit te reiken.

De opleidingen vormen de voortzetting van de destijds in het onderwijs bestaande M.O.-opleidingen, en leiden op voor een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs.

De studierichtingen wiskunde en pedagogiek kennen op “De Driestar” daarnaast ook nog de zogenaamde algemene-beroepen-variant. Dit zijn studieprogramma’s die niet gericht zijn op het onderwijs maar op middelbare en hogere funkties bij overheid, maatschappelijke instellingen en het bedrijfsleven. De erkenning door de minister houdt niet in dat de opleidingen door het Rijk bekostigd worden. Een aanvraag daartoe is reeds eerder ingediend en is met steun van andere protestants christelijke hbo-instel-lingen deze maand herhaald.

Teven verzoekt “De Driestar” daarbij een tweedegraadsopleiding omgangskunde te mogen starten. De behoefte daaraan is duidelijk aanwezig en vanuit het reformatorisch onderwijs reeds meermalen onder de aandacht van de minister gebracht.

Zolang de lerarenopleidingen aan “De Driestar” nog niet worden gesubsidieerd door het Rijk zullen de kosten opgebracht moeten worden uit de cursusgelden en vrijwillige bijdragen.

Om de drempel tot deelname niet te hoog te maken het het bestuur van “De Driestar” reeds eerder besloten om de cursusgelden niet veel hoger te maken dan die van vergelijkbare door het Rijk bekostigde opleidingen. De erkenning door de minister van de huidige opleidingen kan voor sommige studenten nog een financieel voordeel betekenen. Door deze erkenning kunnen zij namelijk ook met ingang van 1 januari 1988 in aanmerking komen voor studiefinanciering.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 maart 1988

Bewaar het pand | 4 Pagina's

Lerarenopleiding aan “De Driestar” door de minister erkend

Bekijk de hele uitgave van donderdag 3 maart 1988

Bewaar het pand | 4 Pagina's

PDF Bekijken