Bekijk het origineel

Ds. H.C. van der Ent 70 jaar

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Ds. H.C. van der Ent 70 jaar

3 minuten leestijd

Op 4 oktober a.s. hoopt onze vriend en trouwe medewerker aan ons blad 70 jaar oud te worden. Velen kennen hem. Hij steekt boven ons allen uit, zodat het op een ontmoetingsdag of andere samenkomst niet verborgen kan blijven als hij er is. Maar hoewel hij groot van postuur is, weet hij er van klein te zijn, zo klein, dat hij naar zijn eigen zeggen wel in een luciferdoosje kan. Dat heeft hij niet van zichzelf, maar door de genade Gods. Het is de Heere Die hem liefgehad heeft van eeuwigheid en Zijn Zoon ook voor hem gegeven heeft tot eeuwige behoudenis, Die hem in de tijd geroepen heeft met een krachtdadige roeping en geleid heeft, Die hem ook geroepen heeft om te arbeiden in het midden van onze kerken. Ruim twee jaar geleden zond de Heere hem naar Elburg en Hij sterkte hem met de belofte uit Psalm 92 : 14-16: Die in het huis des HEEREN geplant zijn, dien zal gegeven worden te groeien in de voorhoven onzes Gods. In de grijze ouderdom zullen zij nog vruchten dragen; zij zullen vet en groen zijn. Om te verkondigen, dat de HEERE recht is; Hij is mijn Rotssteen en in Hem is geen onrecht. Binnenkort hoopt hij daar met de gemeente een vergroot kerkgebouw in gebruik te nemen.

Het is onze hartelijke begeerte - en we zijn ervan overtuigd dat zeer velen hiermee instemmen - dat de Heere hem nog vele jaren voor en met zijn gezin en familie, zijn gemeente en de kerken in het algemeen en ook voor ons Bewaar-het-Panders moge sparen en dat we nog lang in ons blad zijn gewaardeerde artikelen Voor de jeugd mogen vinden. De Heere vervulle ook Zijn woord, zoals we dat hierboven uit Psalm 92 geciteerd hebben.

We zouden natuurlijk gemakkelijk meer hebben kunnen schrijven. We zouden ook het feit hebben kunnen verzwijgen. Maar we meenden op deze wijze onze gevoelens van verbondenheid te moeten uiten.

Geliefde vriend Van der Ent. We willen u in het bijzonder namens de commissie van redactie van harte gelukwensen. We hopen van harte dat het een goede dag mag worden en dat u met Jacob moogt instemmen: ik ben geringer dan al deze weldadigheden en dan al deze trouw, die Gij aan Uw knecht gedaan hebt. Dan krijgt de Heere de eer.

Namens allen:

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 september 1988

Bewaar het pand | 8 Pagina's

Ds. H.C. van der Ent 70 jaar

Bekijk de hele uitgave van donderdag 29 september 1988

Bewaar het pand | 8 Pagina's

PDF Bekijken