Bekijk het origineel

Dankbetuiging

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Dankbetuiging

2 minuten leestijd

Langs deze weg wil ik na de Heere de lezers van ons blad Bewaar het Pand vriendelijk bedanken voor het meeleven en het gebed voor ons allen in de achter ons liggende periode. Vele bemoedigende woorden zijn er gesproken en geschreven.

Predikanten waren bereid om in de Zondagse diensten voor te gaan. Onder hun prediking is mijn hart meermalen versmolten en versterkt. Er ging kracht van het Woord uit in tijden van dikke duisternis. In een preek die onlangs in onze eigen gemeente van Alphen gelezen werd, gebruikte ds. Van Reenen het beeld van een reiziger in de nachttrein. Alles om hem heen is duisternis. Slechts dan wanneer hij een verlicht station bereikt, ziet hij waar hij zich bevindt. Die ogenblikken zijn er en zijn er geweest. De HEERE is geen land van uiterste duisternis. Eén van onze ouderlingen, uit een naburige gemeente, werd onder het preeklezen bepaald 1 Samuël 23 : 16: “Toen maakte zich Jonathan de zoon van Saul op en hij ging tot David in het woud; en hij versterkte zijn hand in God.” Op datzelfde ogenblik gevoelde hij in zijn hart de behoefte een bezoek te brengen. Hij zei: Ik ben Jonathan niet en u David niet. Maar ik had toch een begeerte uw hand in Gód te versterken. Dat heeft bijzonder goed gedaan.

Verder kan ik meedelen dat ik weer in een dienst heb mogen voorgaan zónder nadelige reacties. Het is te hopen dat de HEERE de weg verder zal openen. Hij kent de begeerte van mijn hart.

Eén ding is zeker: afbraak blijft nodig tot het einde toe, opdat Christus als enig Fundament zal overblijven voor een goddeloze.

In de nabije toekomst hoop ik weer in staat gesteld te worden mijn bijdragen te leveren aan ons blad en zodoende aan de vriendenkring die mij lief is.

Met vriendelijke groeten, namens ons allen:

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 december 1989

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Dankbetuiging

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 december 1989

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken