Bekijk het origineel

De Kerk een Wonder

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De Kerk een Wonder

3 minuten leestijd

Het is al weer enige jaren geleden, dat er een boekje onder deze titel het licht zag. Het werd geschreven door de volgende predikanten:

G. Blom: Ter inleiding.

M. Vlietstra: De kerk haar Koning.

P. Beekhuis: De kerk en haar ontstaan.

H. C. van der Ent: De kerk en haar leden. M.C. Tanis: De kerk en de ambten.

A. Baars: De kerk en haar prediking.

A. van Heteren: De kerk en haar sacramenten.

P. van Zonneveld: De kerk en haar roeping.

B. de Romph: De kerk en haar bedreiging. D. Slagboom: De kerk en haar voortbestaan. H. van Leeuwen: De kerk en haar overwinning.

Den Hertog’s uitgeverij nu te Houten gaf het boekje uit. Het werd ook voor het oog een mooi boekje. De prijs was ƒ 18,90, wat billijk is voor een gebonden boekje van 128 bladzijden. Bij afname van een aantal ineens kon zelfs een korting worden bedongen.

Het boekje was vooral bedoeld als geschenk voor hen die belijdenis des geloofs aflegden. Natuurlijk werd het ook geschreven voor anderen, jongeren en ouderen.

Het boekje werd goed ontvangen. De eerste druk was vrij spoedig uitverkocht. De uitgever had daar al een beetje op gerekend. Hij had namelijk naar ik meen zo’n achthonderd exemplaren meer laten drukken boven het aantal dat bestemd was voor de eerste druk. Die heeft hij laten inbinden toen de eerste druk aan de man was gebracht. Tegen het einde van het afgelopen jaar ging het laatste boekje de deur uit. Mogelijk is er hier en daar nog een exemplaar bij een boekhandel voorradig, maar we kunnen wel zeggen, dat de tweede druk uitverkocht is.

Er blijkt nog vraag naar het boekje te zijn. Vandaar dit artikel. De uitgever is bereid om voor een nieuwe druk te zorgen, maar dan moet hij wel de zekerheid hebben dat er voldoende belangstelling voor is en dat hij dus niet met honderden niet-verkochte exemplaren blijft zitten.

Dit artikel is bedoeld als een soort enquête, als een aftasten van de markt. We zouden natuurlijk kerkeraden kunnen aanschrijven, wat we wel meer hebben gedaan. Maar we willen het op deze wijze doen. We kunnen dan ook anderen bereiken.

Het is bekend dat verschillende kerkeraden het boekje uitreiken aan hen die belijdenis hebben afgelegd. Laten zij hun voorraad even nagaan. Als ze nog voor jaren genoeg boekjes hebben zullen ze er nu niet veel behoefte aan hebben om een bestelling te doen. Dat wordt natuurlijk wel op prijs gesteld. Als er bijvoorbeeld twintig kerkeraden zijn die hun reserve, die nog wel voldoende is, toch willen aanvullen met tenminste tien exemplaren, dan betekent dat al samen tweehonderd boekjes. Als er dan nog eens twintig of dertig kerkeraden zijn, die tien en meer exemplaren bestellen, dan komen we tot een aantal dat het mogelijk maakt een derde druk te laten verschijnen. Als er dan ook nog particulieren zijn die hun belangstelling tonen is er helemaal een goede financiële grondslag voor de uitgave.

Mijn vriendelijk verzoek is dus mij te willen berichten op hoeveel bestellingen ik van die en die kerkeraad en van die en die particulier kan rekenen. Liefst spoedig. Dan kan ik gaan optellen. Het begin is er al. Er is een kerkeraad die al beslag gelegd heeft op veertig exemplaren van de nieuwe druk. Wie volgt er? Bij voorbaat onze dank.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 februari 1990

Bewaar het pand | 6 Pagina's

De Kerk een Wonder

Bekijk de hele uitgave van donderdag 22 februari 1990

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken