Bekijk het origineel

Jaarvergadering GLOV 1990

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Jaarvergadering GLOV 1990

2 minuten leestijd

Datum :D.V. vrijdag 28 december 1990

Vergaderplaats :nieuwe aula van de A.V.O.-afdeling van de SG. “De Driestar”, Ronsseweg 552, Gouda

Spreker : De Weleerwaarde Heer Ds. J. Koppelaar uit Kinderdijk

Onderwerp : Begeleiden en belijden

Ontvangst : 9.30 - gratis koffie

Aan vang : 10.00 uur precies.

UITNODIGING

Nu het jaar 1990 zich naar een einde spoedt, komt ook onze jaarvergadering weer in zicht. Een vergadering, waarop steeds weer een hartelijke verbondenheid aan elkaar gevoeld mag worden. We staan immers, in welke soort of afdeling van het onderwijs ook, voor dezelfde zaak: de toerusting van een opgroeiend geslacht voor de tijd, maar bovenal voor een nimmer eindigende eeuwigheid. Dat betekent een grote verantwoordelijkheid voor ons als on derwijsgevenden. Noodzakelijk is het dan ook dat we zelf toegerust worden door middel van het onderwijs uit Gods Woord en door de toepassende werking van Gods Geest. Moge dan op de komende jaarvergadering ook een verbondenheid gevoeld worden aan dat Woord, dat wijs kan maken tot zaligheid.

We hopen weer velen te mogen ontmoeten in Gouda, zowel jongeren als ouderen. Deze keer zal in het bijzonder aandacht gevraagd worden voor de steeds noodzakelijker wordende leerlingenbegeleiding. In een land waarin de secularisatie hand over hand toeneemt en de problemen, ook in onze gezinnen, steeds meer naar voren komen, kunnen en mogen we als opvoeders ons hieraan niet onttrekken. Ds. J. Koppelaar hoopt het onderwerp voor ons in te leiden. Hij zal ingaan op de vraag wat de uitwerking is van ge-zins- en persoonlijke problemen bij jongeren. Heeft Gods Woord ons iets te leren over het onderkennen van deze problematiek? Ook zal de inleider trachten te behandelen de vraag wat wij daarmee als leerkrachten doen: zelf gaan begeleiden of bewust deze opdracht overlaten aan kerk en/of andere hulpverlenende instanties?

Het bestuur wil u hierbij van harte opwekken deze dag met ons mee te maken in De Driestar. Bij leven en welzijn hopen we elkaar daar te ontmoeten op vrijdag 28 december. Hartelijk welkom!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 december 1990

Bewaar het pand | 6 Pagina's

Jaarvergadering GLOV 1990

Bekijk de hele uitgave van donderdag 20 december 1990

Bewaar het pand | 6 Pagina's

PDF Bekijken