Bekijk het origineel

De bijbelkritische koers van het NBG

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

De bijbelkritische koers van het NBG

2 minuten leestijd

Naar aanleiding van het feit dat het Nederlands Bijbel Genootschap (NBG) in 1994 een vrijwel ongewijzigde versie van het bijbelkritische boek “Het verhaal van de Bijbel” uitgaf, is een brochure (16 pagina’s) uitgegeven, met als titel “De bijbelkritische koers van het NBG”, geschreven door drs. J.G. van der Land. Het NBG-bestuur is met het uitgeven van de ongewijzigde heruitgave de belofte aan velen die hun verontrusting kenbaar maakten over bijbelkritische uitgaven van het NBG niet nagekomen. Zelfs werd in de nieuwe editie van “Het verhaal van de Bijbel” het zeer bijbelkritische boek van J. van Romer “Geschiedenis en archeologie van de Bijbel” aanbevolen.

In de brochure worden de bijbelkritische visies die worden uitgedragen in de NBG-uitgaven “Het verhaal van de Bijbel” en “Help! Ik lees de Bijbel” besproken, zoals de bewering dat Al en Jericho niet door Jozua zouden zijn verwoest, maar al lang in puin lagen toen de Israelieten Kanaän binnentrokken, de theorie van de bronnenspitsing, de stelling dat de boeken van het Oude Testament pas tijdens of na de Babylonische Ballingschap zouden zijn geschreven. Deze en tal van andere bijbelkritische beweringen komen voor in de genoemde boeken van het NBG. In de brochure “De bijbelkritische koers van het NBG” worden dergelijke bijbelkritische visies met argumenten weerlegd.

De brochure is te verkrijgen door ƒ 3,over te maken op girorek. 6.234.485 van Centrum Voorlichting Chr. Onderwijs te Amersfoort onder vermelding van: Brochure over NBG.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 februari 1995

Bewaar het pand | 12 Pagina's

De bijbelkritische koers van het NBG

Bekijk de hele uitgave van donderdag 9 februari 1995

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken