Bekijk het origineel

Kadervormings - avonden LCJ

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Kadervormings - avonden LCJ

2 minuten leestijd

De Commissie Kadervorming van het LCJ zal D. V. de komende tijd voor leidinggevenden van +16 en -16 verenigingen een tweetal praktische kader - vormingsavonden houden: Regio Noord:

- Op D.V. maandag 10 november 1997 in het verenigingsgebouw van de Chr. Geref. Kerk van Genemuiden, Stuivenbergstraat 2 te Genemuiden. Regio Zuid:

- Op D.V. donderdag 27 november 1997 in het verenigingsgebouw “De Hoeksteen” van de Chr. Geref. Kerk van Sliedrecht-Eben Haëzer, Karei Doormanstraat 1 te Sliedrecht.

Op deze beide avonden hoopt Ds. M.J. Kater middels een inleiding inzicht te geven in de manier waarop leidinggevenden van +16 en -16 verenigingen geestelijke zaken kunnen overbrengen op de jongeren. Vanuit het principe dat verantwoord leidinggeven zeker niet in de laatste plaats geestelijk leidinggeven inhoudt, zal de kernvraag op deze avond zijn: Hoe geven we de ‘oude waarheid’ door in de taal van vandaag?

Praktische vragen als: “wat is een goede discussievraag en hoe maak ik die?” en “hoe stimuleer ik de gesprekken?” zullen hierbij aan de orde komen.

Nadat dominee Kater zijn inleiding heeft gehouden, is er in en na de pauze gelegenheid tot het stellen van schriftelijke en/of mondelinge vragen aan een forum, waarin naast de inleider ook enkele voorzitters van verenigingen en mensen met een ruime ervaring in het jeugdwerk zitting hebben.

We hopen door middel van de inleiding en de forumbespreking te komen tot een stukje praktische bezinning.

Leidinggevenden van +16 en -16 verenigingen lopen in de praktijk van het verenigingsleven steeds tegen bovenstaande zaken aan. Het is daarom goed om als voorzitters van de +16 en -16 verenigingen eens wat dieper over deze zaken door te denken.

Al met al voldoende reden om naar Genemuiden te komen.

We hopen op een goede en gezegende avond met elkaar, waarin we als leidinggevenden leren hoe we ook in deze dingen wandelen moeten tot eer van God en tot heil van onze naaste. Tot ziens! Voor inlichtingen:

Marinde de Bruin, secretaresse
Commissie Kadervorming LCJ. Tel.
0184-420689.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 november 1997

Bewaar het pand | 12 Pagina's

Kadervormings - avonden LCJ

Bekijk de hele uitgave van donderdag 6 november 1997

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken