Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbespreking

1 minuut leestijd

Drs. Joh. Weggeman, De kerk in Europa, Verkenningen in staatkundig perspectief, 112 blz., ƒ 19,75, Uitgave den Hertog - Houten. De plaats van de kerk is de laatste tientallen jaren behoorlijk gewijzigd. Religie is al meer een privé zaak geworden. Ons kabinet denkt daar ook zo over. Verschillende factoren hebben hierbij een rol gespeeld. Te denken valt aan de secularisatie en aan de sterker wordende samenwerking binnen Europa. Het boekje laat zien welke verschillende verhoudingen er tussen kerk en staat binnen de Europese Unie te vinden zijn. De roomse Kerk heeft politieke macht, de islam heeft invloed. Ook wordt de vraag aan de orde gesteld wat de invloed van het Europese recht kan zijn op de kerken. Het boek bestaat uit drie hoofdstukken: 1. Het einde van de kerk in Europa? 2. De positie van de kerk in de Europalidstaten. 3. De Europeanisering van de verhouding kerk-staat, een inhoudsvol geschrift, met kennis van zaken geschreven, het bestuderen waard.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 mei 1998

Bewaar het pand | 8 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 mei 1998

Bewaar het pand | 8 Pagina's

PDF Bekijken