Bekijk het origineel

Boekbespreking

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Boekbespreking

2 minuten leestijd

Ds. W. van Vlastuin, Het huwelijksformulier, De actualiteit van het klassieke formulier, 104 blz., f. 22,50, Uitgeverij Groen, Heerenveen. De auteur heeft in zijn kerkblad over het huwelijksformulier artikelen gepubliceerd, die nu zijn uitgegeven in dit boek. Eerst wordt de historische achtergonrd van het formulier belicht. Het is opgesteld door Petrus Datheen. Aan de orde komen: De inzetting van het huwelijk, de bedoeling van het huwelijk, de taken in het huwelijk en de bevestiging van het huwelijk. De vragen uit onze tijd worden niet voorbijgezien. Gemeenteleden hebben hier immers voluit mee te maken. We leven niet in een geisoleerde positie. De ontwikkelingen in de maatschappij gaan ons niet voorbij, ook niet wat het huwelijk betreft. Op blz. 56 wordt homosexualiteit duidelijk afgewezen. Op blz. 58 worden grenzen aangegeven die in de verkeringstijd in acht dienen te worden genomen: liefde wacht. Ook kunstmatige inseminatie en reageerbuisbevruchting komen aan de orde, blz. 46 en 47. Ook over de scheidbrief wordt gschreven, blz. 98 en 99. Kortom, een boek dat veel geeft en een bijdrage kan bieden aan de meningsvorming op het gebied van het huwelijk en wat daarmee samenhangt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 oktober 1999

Bewaar het pand | 8 Pagina's

Boekbespreking

Bekijk de hele uitgave van donderdag 21 oktober 1999

Bewaar het pand | 8 Pagina's

PDF Bekijken