Bekijk het origineel

VAN DE REDACTIE

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

VAN DE REDACTIE

3 minuten leestijd

Inhoud

In dit nummer van ons blad is een meditatie opgenomen over Hebr. 9:27 van mijn hand. Ds. P. den Butter schrijft een derde artikel over de apostel Johannes. Ds. P. Roos schrijft over de kerkelijke weg die bewandeld dient te worden bij bezwaren tegen zaken in het kerkelijke leven. Ds. J.M.J. Kieviet schrijft over het feit dat dr. H F. Kohlbrugge 150 jaar geleden preekte in Vianen. Ds. M.C. Tanis schrijft over 1 Tim. 4:13 “In de dienst van de Heere.” Ds. K. Hoefnagel schrijft opnieuw over Arthur Pink. In de vragenrubriek gaat hij in op wat er gedaan moet worden met oude Bijbels. Tenslotte zijn er boekbesprekingen geplaatst.

Verschijning volgend nr.

In verband met de vakantietijd zal het volgende nummer van ons blad D.V. donderdag 7 september verschijnen. Kopij graag binnen donderdag 31 augustus. Bij voorbaat hartelijk dank voor uw medewerking.

Ontmoetingsdag

We willen u de datum van deze dag alvast doorgeven: D.V. zaterdag 16 september op Urk in de Eben-Haëzerkerk.

Aanvang ’s morgens10.30 uur Sprekers: ds. A. van Heteren en ds. A. v.d. Weerd Pauze

Aanvang ’s middags 14.00 uur Sprekers: ds. M.A. Kempeneers en ds. M. v.d. Sluys

Israel

We leven mee met Israel. In het verleden heeft het land al veel verdedigingsoorlorgen moeten voeren. Zijn we dat vergeten? Wordt daar voldoende aandacht aan besteed in de media? Het land werd nu genoodzaakt zich te verdedigen tegen de aanvallen van Hezbollah op burgerdoelen. Vanuit het zuiden van Libanon werd noord-lsraël voortdurend met raketten bestookt. Daar ligt de oorzaak van de strijd. Niet Israel is begonnen, maar Hezbollah. Zou Nederland gelaten toezien als noord- Nederland met raketten bestookt zou worden waarbij burgerslachtoffers vallen? Hezbollah heeft als doel Israel te vernietigen. Deze organisatie gebruikt burgers als menselijk schild. Het is dan ook te begrijpen dat er bij de acties van Israel helaas burgerslachtoffers vallen. Dit dreigt in de media onderbelicht te blijven. Oorlog wordt tegenwoordig ook via de media gevoerd. De berichtgeving is selectief. Het lijkt er soms op dat Beiroet te vergelijken is met steden als Dresden en Hamburg die tijdens de tweede Wereldoorlog gebombardeerd werden. Maar is dat ook zo? Er is ook gemanipuleerd met foto’s. Er is gelogen over aantallen omgekomenen. Hezbollah heeft zes jaar de tijd gehad zich in te graven in Zuid-Libanon. Dan valt het niet mee om dat zomaar ongedaan te maken. Opmerkelijk is ook dat we niet zoveel lezen over de vele Joden die moesten vluchten vanuit het noorden van Israel en het leed dat daar wordt geleden. Premier Olmert heeft ook terecht gewezen op het bombarderen van Kosovo waar vele duizenden bij zijn omgekomen. Allemaal zaken om eens rustig te overwegen en eerlijk naast elkaar te leggen. We hopen en bidden dat het afgekondigde bestand zal leiden tot een zodanige regeling dat noord- Israel niet meer door raketten beschoten zal worden vanuit zuid- Libanon, en dat het bloedvergieten en het geweld beëindigd wordt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 augustus 2006

Bewaar het pand | 12 Pagina's

VAN DE REDACTIE

Bekijk de hele uitgave van donderdag 17 augustus 2006

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken