Bekijk het origineel

DAGBOEKEN

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

DAGBOEKEN

3 minuten leestijd

Voor Hart en Huis, Bijbels dagboek 2007, Ds. D.J. Budding, ds. A. van Heteren, ds. G.S.A. de Knegt en ds. D. Rietdijk. Dit bekende dagboek verschijnt nu voor de veertigste maal. De uitgave heeft een nieuw jasje gekregen. Ook de opmaak van de stukjes is vernieuwd. Korte opschriften zijn boven iedere meditatie geplaatst. Paperback € 6,50, grote letteruitgave €10,50, Uitgeverij Groen, Heerenveen. Evenals vorige jaren zal het zijn weg wel weten te vinden.

Geef heil op deze dag, Dagboek bij de Bijbel, Ebenezer en Ralph Erskine. De auteurs, die arbeiden mochten de eerste helft van de 18e eeuw, dienden aanvankelijk de Church of Scotland, maar arbeidden later onder de ‘afgescheidenen.’ Het dagboek is samengesteld door N.A. Eikelenboom. Het ingebonden dagboek ziet er keurig uit, is uitgegeven bij Den Hertog, Houten en kost €21,50. Achterin is een tekst- register opgenomen. Liefhebbers van de geschriften van de gebroeders Erskine zullen graag dit dagboek gebruiken.

Om het donker op te klaren, Bijbels dagboek, ds. J.J. Poort, €10,-, gebonden, Uitgave De Banier, Utrecht. Het dagboek bevat 366 korte overdenkingen. Het is de tiende druk van dit dagboek. Op zijn eigen wijze probeert ds. Poort voor iedere dag stof tot overdenking mee te geven.

Jouw eigen dagboek, Evert Kuijt, gebonden, 6e druk, € 6,70, Uitgave De Banier, Utrecht. Dit dagboek met korte overdenkingen is bestemd voor jongeren.

Goede moed, dagkalender 2007, geschreven door diverse predikanten uit de breedte van de Christelijke Gereformeerde Kerken, paperback, € 7,20, Uitgave Buijten & Schipperheijn, Amsterdam.

Leer uw kind, C. de Bode, paperback, €6,95, Uitgeverij ‘de Ramshoorn, ISBN 90-76466-52-1.

Ondertitel: Methode voor het aanleren van de Heidelbergse Catechismus in 2 jaargangen. Het is van groot belang de inhoud van de Heidelbergse Catechismus te kennen. Er wordt niet alleen in de kerken ’s zondags uit gepreekt, er wordt ook op de scholen onderwijs in gegeven. We zijn blij met de uitgave van de lessen over de Heidelbergse Catechismus.

Het keurig verzorgde boekje verscheen eerder onder titel ‘Voor de maandagmorgen’, deel 1 en 2 door Redactiebureau Zeeland. Elke les bevat acht korte, eenvoudige vragen bij een aan te leren vraag en antwoord uit onze Catechismus. Totaal 2 x 40 lessen, bedoeld voor 2 schooljaren. Het boekje lijkt mij heel geschikt voor de groepen 7 en 8 van de basisschool, maar het kan eventueel ook in de gezinnen gebruikt worden bijvoorbeeld ter voorbereiding op de wekelijkse catechismuspreek.

De kennis van de inhoud van de belijdenisgeschriften is in onze tijd niet zo heel erg groot. Moge dit boekje een middel zijn tot verdieping in de inhoud van de Heidelbergse Catechismus bij de jeugd. Wat we jong leren blijft heel lang in het geheugen. Ik heb oude mensn gekend die alle vragen en antwoorden van de Heidelbergse Catechismus konden opzeggen. Dat hadden ze vroeger op de catechisatie moeten leren.

Bovenal is uiteraard nodig de inhoud van de Heidelbergse Catechismus te verstaan met hart door de werking van Gods Geest, Die in al de waarheid leidt. Zegene de Heere daartoe de prediking uit de Heidelbergse Catechismus en het onderwijs dat in de gezinnen en scholen vanuit dit belijdenisgeschrift gegeven mag worden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 november 2006

Bewaar het pand | 12 Pagina's

DAGBOEKEN

Bekijk de hele uitgave van donderdag 30 november 2006

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken