Bekijk het origineel

Boekbesprekingen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Boekbesprekingen

4 minuten leestijd

Peter Meeuse, MA, Het Spreukenboek van Salomo, Een complete berijming op bekende melodieën, ringbandje, 143 blz., € 9,95, Ripe publishing- Nieuwdorp en Nunspeet, ISBN 978-94-91999-56-0.

Het is ongetwijfeld een groot werk geweest dit toch wel wat bijzondere boekje te vervaardigen. De inhoud kan eraan bijdragen het Spreukenboek van Salomo beter te verstaan. Lessen uit het Spreukenboek, waar anders misschien erg makkelijk overheen gelezen wordt, worden mogelijk beter onder de aandacht gebracht. De verzen kunnen niet alleen gezongen worden, maar ook gelezen, overdacht en bemediteerd worden.


W. Schippers, De speler en zijn gezin, ondertitel: Winst door verlies, gebonden, 203 blz., € 13,95, abonnementsprijs € 9,95, Uitgeverij ‘de Ramshoorn’, Goes, ISBN 9789461150660.

Dit boek is deel 41 van de Schippersserie. Het gaat over een jongen, die in zijn jeugd een ernstig ongeluk krijgt. Ondanks zijn levenslange handicap die hij door dat ongeluk heeft opgelopen, kan hij zich op muzikaal gebied als violist heel goed ontwikkelen. Samen met een Praagse zanger en een Tiroler jodelaar vormt hij een succesvol trio. Een verassend slot volgt. Liefhebbers van de serie van Schippers zullen ook dit boek willen lezen.


A.M.P.C. van Hartingsveld- Moree, Lea & Rachel volgen, paperback, 93 blz., € 8,95, Uitgeverij De Banier, Apeldoorn, ISBN 978-94-6278-1948.

Dit boekje is deel 4 in de serie Bijbelstudies voor vrouwen. Dit boekje bevat 13 Bijbelstudies, eerder verschenen in de GezinsGids. Voor dit boekje zijn ze bewerkt en gebundeld. Het boekje kan persoonlijk maar ook in groeps- en verenigingsverband gebruikt worden. De opgenomen vragen kunnen tot nadenken en gesprek leiden.


A.M.P.C. van Hartingsveld- Moree, Spreken over Spreuken, paperback, 48 blz. A4 formaat, € 8,95, Uitgeverij De Banier, Apeldoorn, ISBN 978-94-6278-2211.

Na achtergrond volgen er 18 Bijbelstudies bestemd voor (gezinnen met) tieners. Dit boekje is deel 1 en behandelt Spreuken 1 t/m 4. Deze Bijbelstudies kunnen goed gebruikt worden voor het onderzoeken van Gods Woord en het spreken over Gods Woord in gezinnen met tieners, maar ook in het onderwijs of bij het kerkelijk jeugdwerk kan het nu verschenen boekje zijn diensten bewijzen.


Dr. J. Dekker, Jesaja doelde op Jezus, paperback 61 blz., € 9,95 (jaarabonnement omvat twee studies voor € 15,95), Apeldoornse studie 64, Uitgave Theologische Universiteit Apeldoorn, ISBN 978-90-75847-41-3.

Te bestellen via bestellen@tua.nl Dit boekje bevat de uitgewerkte tekst van de inaugurele rede die prof. dr. J. Dekker heeft uitgesproken op woensdag 1 oktober 2014 bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar ‘Bijbelonderzoek en identiteit in Nederlands Gereformeerd perspectief’ op de Henk- de Jong leerstoel, die verbonden is aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Deze leerstoel is opgericht vanuit de Nederlands Gereformeerde Predikantenopleiding (NGP). De lezenswaardige rede gaat over de samenhang tussen Jesaja 6 en Jesaja 53. De ondertitel luidt: ‘Een christelijke kijk op God in het boek Jesaja.’ Het historisch- kritisch onderzoek bestudeert vaak Oude en Nieuwe Testament onafhankelijk van elkaar. Dr. Dekker betrekt Oude en Nieuwe Testament juist op elkaar.
Hij verwijst naar Johannes 12:37-50. Ook krijgt Jesaja 57:15 aandacht. De verbinding tussen Jesaja 6 en 57 loopt via Jesaja 53. De auteur spreekt van een christelijke lezing van het boek Jesaja dat aangeduid kan worden als ‘christotelisch’: Het Oude Testament komt tot zijn doel en bestemming in de persoon en het werk van Jezus. Jesaja doelde in zijn spreken over God op Jezus.


Ds. B.J. van Boven e.a., Bevrijdingspreken, 1945-2015 70 jarige bevrijding Tweede Wereldoorlog, gebonden, 199 blz., € 19,50, abonnementsprijs € 12,50, Uitgeverij ‘de Ramshoorn’, ISBN 9789461150776.

Dit boek verschijnt in de serie Themapreken. In dit boek zijn tien preken opgenomen van diverse predikanten van de Gereformeerde Gemeenten. Een minpuntje van dit boek is dat in sommige preken terloops de bevrijding van 1945 ter sprake komt. In andere preken daarentegen wordt daar veel meer aandacht aan besteed. Alleen de ouderen onder ons hebben de bevrijding van 1945 meegemaakt. Het is een goede en geboden zaak dat het nageslacht hier ook kennis van neemt. Zonde en schuld van Nederland in het verleden en in het heden worden getekend. Ook worden lijnen getrokken naar de geestelijke bevrijding uit de macht van de satan, de wereld en de zonde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 mei 2015

Bewaar het pand | 12 Pagina's

Boekbesprekingen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 mei 2015

Bewaar het pand | 12 Pagina's

PDF Bekijken