Bekijk het origineel

Redactioneel

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Redactioneel

2 minuten leestijd

Op de lagere school leren de kinderen het al: de boekdrukkunst is een stap naar de hemel en een stap naar de hel geweest. Een stap naar de hemel omdat door de boekdrukkunst het mogelijk was de Bijbel en andere goede boeken in grote aantallen te verspreiden. Maar het is ook een stap naar de hel geweest. En daar moest ik aan denken bij moderne literatuur. Je kunt natuurlijk niet alles over één kam scheren, maar veel moderne boeken, hoe knap soms geschreven, hebben een schadelijke (verderfelijke) invloed op het menselijk denken. "Door het lezen van literatuur ontmoet men personen. En zo'n ontmoeting is nooit waardevrij te noemen", zo las ik in een regioverslag over moderne literatuur. De heer E. Kooijmans gaat in een artikel hier dieper op in naar aanleiding van het boek.

Verder vindt u het tweede artikel van dhr. Van den Dikkenberg over geschiedenis: ontvouwing van Gods Raad.

In het bijzonder voor de studerenden heeft dhr. Verboom een artikel geschreven over de betekenis van de Heilige Doop. "Rondom de scholen" is gevuld met een verslag over de verbouwing van de ds. Gisbertus Voetiusschool te Andel en een impressie van de ds. G.H. Kerstenschool in Vlaardingen. Dit nummer wordt afgesloten met een aantal recensies.

Wij hopen op een goede ontvangst van dit nummer!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 1991

Criterium | 44 Pagina's

Redactioneel

Bekijk de hele uitgave van woensdag 1 mei 1991

Criterium | 44 Pagina's

PDF Bekijken