Bekijk het origineel

Oudejaarsavond

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Oudejaarsavond

2 minuten leestijd

Klanken van klokken klinken weer, Roepen dit jaar voor de laatste keer: „Komt naar Gods Huis en brengt Gode lol! U hebt toch ook rijke dankensstof? !"

Predikant spreekt van blijdschap, van voorspoed [en zegen, Maar ook woorden van zorg en verdriet klinken Wonden worden er opengereten Die nog schrijnen en niet zijn vergeten! [ons tegen.

Hier is een plek van een moeder leeg, Daar bracht de dood van een kind smart teweeg; Al deze feiten, ze komen naar boven; Misschien ook trachtte de dood ü te roven!

Was dit nog niet in Gods raadsplan besteld, Bedenk dan, dat uwe dagen al zijn geteld! Al wilt ü van de dood nog niet weten, Toch zal de dood u vast niet vergeten!

In '58 zijn we voor oorlog gespaard; Worden w' hiervoor ook in '59 bewaard? Het hele jaar passeert de revue, Als prediker spreekt van verleden en NU!

De avond kruipt naar 't middernachtelijk uur; De minuten van 't oude jaar, zij worden nu duur. Eindelijk, als twaalf slagen van klokken [weerklinken ... Wilt u dan ook biddend voor God nederzinken?

Ga op uw knieën een jaar uit en ook in, Dat is een Gode-behaaglijk slot en begin. Geen zegen is er dit jaar te verwachten, Als u het spreken met God blijft verachten!

Ja, volhardt in het gaan tot Zijn genadetroon; De Voorspraak is 't Kind, Zijn enige Zoon! Hij kan u redden uit zonden en schuld, Het Kerstkind heeft alles op Golgotha vervuld!

Dan is ook üw leven in Zijne hand, Op weg en op reis naar het Eeuwige land. Of 't nieuwe iaar ons dan brengt oorlog of vree: God is getrouw! Hij gaat met ons mee!

Lezeres.

Bennekom, 31 december 1958.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 januari 1959

Gereformeerd Weekblad | 8 Pagina's

Oudejaarsavond

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 3 januari 1959

Gereformeerd Weekblad | 8 Pagina's

PDF Bekijken