Bekijk het origineel

Gereformeerde Gezindheid.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gereformeerde Gezindheid.

2 minuten leestijd

Gereformeerde Kerken.

BEROEPEN : Sliedrecht, J. van den Berg te Rhoon,

AANGENOMEN: Maassluis B, F. W, Sluijter te Heeg.

BEDANKT: Spijkenisse, W. Bosch te Vrijhoevenen 's-Grevelduin-Kapelle. — Cubaard (cl. Bolsward; ), J. Hania Pzn. te Oosterbierum.

Nederiandsche. Hervormde Kerk.

BEROEPEN: Ouddorp (cl. Brielle), IJ. Bootsma te Zoetermeer en Zegwaard. — Stellendam, C. A Lingbeek te Voorthuizen. — Gameren (cl. Zalt-Bommel', F. F. J. van der Plassche te Gouderak.— Exmorra, AUingawier en Hoogersmilde, J. de Puy, cand. te Oosthem. — Ijlst, P. Heimans Visser te Wapenvelde. — Hoogebeintum, A. P. Groot te Koedijk. — Oudeschild, C. Leftef te Den Hoorn (op Texel). — Waarder en Langeruigeweide, W. R, Kalshoven te Kesteren. — Mijdrecht en Vinkeveen c. a., J. H. Gunning E.Bzn. te Leersum. — 's-Heer-Arendskerke, W. A. Keers Az. te Veere. — Lettelbert en Enumatil (toez.), B. H, Gust, 'cand. te Groningen.

AANGENOMEN ; Woerden, J. W. H. Kalkman te Alfen (aan den Rijn).

BEDANKT : Leende en Heezc, P. N. Pikaar te Dieren. — Oppenhuizen, F. F. J. van den Plassche te Gouderak. — St. Annaland, J. D. J. Idenburg te Ter Aa (Utrecht). ~ Leerbroek, Middelkoop en Hedel, P. S. Bartstra te Streefkerk. — Neerlangbroek, C. Bouthoorn te Groot-Ammers. — Kempens, J. van Giffen te Heerenveen.

Oud-Gereformeerde Kerk.

BEROEPEN: Melissant, J. Hartkamp te Sloten (N.-H.)

Door het Comité voor Nederlandsche zendingsconferenties is een schrijven gericht aan de kerkeraden der protestantsche gemeenten in Nederland. Daarin wordt er de aandacht op gevestigd, dat de 23ste Juni van dit jaar voor Nederland een dag van groote beteekenis zal zijn. Het zal dan mogen gedenken, hoe voor Juist drie eeuwen zijne heerschappij in Oost-Indië een aanvang nam. Het was toch op den 23sten Juni des jaars 1596, dat de eerste Nederlandsche schepen het anker lieten vallen op" de reede van Bantam (op Java) en onze vaderen voor het eerst betrekkingen aanknoopten met bewoners van die eilanden-wereld, die bestemd was om de heerlijke bezitting van Nederland te worden.

Dit geeft het Comité aanleiding, om de aandacht te vestigen op de zending. Het geeft in overweging gezegde gebeurtenis op Dinsdag 23 Juni of wel op den voorafgaanden of volgenden Zondag met de gemeente openlijk te gedenken; haar alsdan bijzonder te bepalen by hare hooge roeping en dure verplichting ten aanzien der Evangelieverkondiging in Nederlandsch-Indië, en verder, om in de godsdienstoefening, die daaraan gewijd wordt, eene collecte te houden voor de zending in Indië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 17 mei 1896

De Heraut | 4 Pagina's

Gereformeerde Gezindheid.

Bekijk de hele uitgave van zondag 17 mei 1896

De Heraut | 4 Pagina's

PDF Bekijken