Bekijk het origineel

Gemengd Nieuws.

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Gemengd Nieuws.

1 minuut leestijd

De Zendingvereeniging van de Episcopale kerk heeft een leger van niet minder dan 730 zendelingen in dienst, waarvan slechts 481 tractement uit de zendingskas ontvangen. Van deze Engelsche Zendelingen leven er (> •] van eigen middelen, 23 worden door de Zendingvereenigingen in Australië, Zuid-Afrika en Canada bezoldigd; 40 door plaatselijke kerken of vereenigingen onderhouden; 38 door de z.g. vereeniging van «arenlezers'' 31 door andere vereenigingen, terwijl een zestigtal uitgezonden is voor rekening van private personen. Van de 80 zendelingen die in dit najaar zullen worden uitgezonden, komen 55 niet ten laste van de kas der «Church missionary [Society''; 7 willen in het geheel niet bezoldigd worden; 43 vertrekken er geheel voor rekening van private personen, terwijl de kosten voor een vijftal arbeiders zullen gedragen worden door Zendingvereenigingen in de koloniën.

Mocht het in Nederland ook eens gezien worden, dat jongelieden met gaven en geldelijke middelen zich aanboden, om door de kerken te worden uitgezonden, of dat rijke lieden op zich namen, om in het'onderhoud te voorzien van een of meer dienaren des Woords die de kerken voor het arbeidsveld in Indië zouden willen afzonderen. Engeland's Staatskerk geeft een beschamend voorbeeld.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zondag 27 december 1896

De Heraut | 4 Pagina's

Gemengd Nieuws.

Bekijk de hele uitgave van zondag 27 december 1896

De Heraut | 4 Pagina's

PDF Bekijken