Bekijk het origineel

Het verraad der oecumenisten

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Het verraad der oecumenisten

2 minuten leestijd

Drukfout. Een bijzonder storende drukfout komt helaas voor in het artikel van mr. dr. J. C. de Meyere „Het verraad der oecumenisten", gepubliceerd in het januari-nummer van ons blad.

Op bladz. 3, kolom 2, regel 23 van onderen, staat een zin beginnend met „De hoofdpunten zijn". Uit deze zin is een gedeelte weggevallen. De gehele zin moet luiden: „De hoofdpunten zijn', de R.K. Kerk, bestuurd door de paus is de enige ware Kerk van Christus; de paus en de Kerk zijn onfeilbaar; de gewijde priester is fniester voor zijn leven en de enige bedienaar van de eucharistie."

Intussen geeft deze „drukfout" ons aanleiding nog even een nieuw staaltje van het verraad der oecumenisten te signaleren. In NRG/Handelsblad van 27 dec. 1974 werd een gesprek weergegeven, dat één der redacteuren, de heer M. Paumen, gehad heeft met de heer E. Schraven, voorzitter van het (Nederlandse) nationale comité heilig jaar en hoofdaalmoezenier van de inrichtingen van justitie. Ons trof in dat artikel het volgende:

„Het heilig jaar met de aflaat vereenzelvigen, was ook mijn eerste associatie", aldus de heer Schraven, ,,en ik wist dat ik dat niet aannemelijk kan maken." Het nationale comité Nederland heeft daarom zorgvuldig vermeden op die aflaten te wijzen hoewel in het informatiebulletin van het Roermondse bisdom van Gijsen wel de nodige aandacht is besteed aan „het heilig jaar 1975 en de jubileumaflaat." Tot zover het artikel in NRG/Handelsblad. Van oecumenistische-r.k. zijde heeft men in ons land al zoveel jaren volgehouden, dat aflaten niet meer afgekondigd worden, dat men er zich nu kennelijk voor geneert ermee voor de dag te komen. E)e oprechtheid in deze van bisschop Gijsen is dan in het kader van de verdoezeling der verschillen een misrekening. Overigens: dit soort oecumenische voor de gek houderij belooft wat voor de voorgenomen „oecumenische catechisatie" en „oecumenische vorming" die men onlangs (blijkens een bericht in „E.L.K." van 7 dec. 1974) besloot verder uit te werken.

En wat dat betreft: „Protestants Nederland" lezen betekent ,,op de hoogte wezen". Alle drukfouten ten spijt!

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 februari 1975

Protestants Nederland | 12 Pagina's

Het verraad der oecumenisten

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 1 februari 1975

Protestants Nederland | 12 Pagina's

PDF Bekijken